*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelliler Meclisi'i Kitapçıkta Hissedecek  (Okunma sayısı 3728 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelliler Meclisi'i Kitapçıkta Hissedecek
« : Mart 28, 2014, 02:39:58 ÖS »
Görme Engelliler Meclisi'i Kitapçıkta Hissedecek



TBMM'de, görme engelli ziyaretçilerin Meclis'i daha yakından tanımaları amacıyla Braille Alfabesi ile tanıtım kitapçığı hazırlandı.

Engelli ziyaretçilere yönelik çalışmalara önem verilen TBMM'de, görme engelliler için yeni bir uygulama başlatıldı. TBMM Basın,Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Meclis'i ziyaret eden görme engelliler için özel bir tanıtım kitapçığı hazırladı.

Braille Alfabesi ile hazırlanan TBMM Tanıtım Kitapçığı sayesinde, görme engelli ziyaretçiler Meclis'i daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

Söz konusu kitapçıkta, TBMM'nin tarihi, yapısı ve işleyişi ile ilgili bilgiler yer alıyor. Görme zorluğu yaşayan ziyaretçiler için de kitapçıktaki aynı bilgilere büyük puntolarla yer veriliyor.

Ziyaretçiler, TBMM Tanıtım Kitapçığı'nı, ziyaretçi kabul salonunda temin edebilecek.

Engelsiz Meclis

Engellilerle ilgili çalışmalara büyük önem verilen Meclis'te yerleşke ve binalar engellilerin erişimi için yeniden düzenlendi. Bunun için özel asansörler konuldu, engelli ziyaretçilere refakatçi personel ve araç desteği sağlandı.

Milletvekili albümü ilk kez Braille Alfabesi ile basıldı. "Engellilerle Doğru İletişim Broşürü" hazırlanarak personele dağıtıldı, daha iyi hizmet verilmesi amacıyla personele yönelik eğitim programları düzenlendi.

24.03.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : AMATÖR TELSİZCİLİK SORU BANKASI