*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 19 İlde Gören Göz Cihazları Dağıtılmaya Başlıyor  (Okunma sayısı 1520 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
19 İlde Gören Göz Cihazları Dağıtılmaya Başlıyor
« : Mart 26, 2014, 03:21:00 ÖÖ »
19 İlde Gören Göz Cihazları Dağıtılmaya Başlıyor



Görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayan Gören Göz cihazları için 2014 yılı kapsamında 19 ilde dağıtımlar başlıyor. Gören Göz cihazları için Adıyaman, Antalya, Artvin, Aydın, Bingöl, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Gümüşhane, Iğdır, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Mardin, Şanlıurfa ve Yozgat olmak üzere toplam 19 ilde dağıtılmak üzere başvuru alındı.

Gören Göz cihazı, görme engellilerin ulaşmak istediği yere sesli komutlar yardımıyla yürüyerek ve/veya otobüs, metro gibi toplu taşım araçlarını kullanarak gidebilmesi amacıyla donanım ve yazılımdan oluşan ve GPS alıcısına gelen koordinat bilgilerinin sayısal harita yardımıyla işlenmesiyle görme engelliyi sesle veya tuşla gitmek istediği adrese doğru yönlendirecek olan bir cihazdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen ve görme engellinin bilgi çağının getirmiş olduğu yeniliklerden faydalanması amacıyla hazırlanan Gören Göz cihazları sahip olduğu navigasyon özelliği sayesinde görme engellilerin erişilebilirliğini kolaylaştırmak üzere tasarlandı.

Gören Göz Cihazları görme engellilerin gitmek istedikleri yere yürüyerek veya otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak sesli komutlar yardımıyla daha kolay ve hızlı bir şekilde gidebilmesi amacıyla tasarlandı. Güncellenerek geliştirilen yeni yazılım ve cihazla birlikte Android İşletim Sistemine uyarlanan Gören Göz Cihazlarının 2014 yılında dağıtımı planlanan 5.000 gören göz cihazının dağıtımı başlıyor.

Gören Göz cihazları için Adıyaman, Antalya, Artvin, Aydın, Bingöl, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Gümüşhane, Iğdır, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Mardin, Şanlıurfa ve Yozgat olmak üzere toplam 19 ilde ikamet eden veya bu illerde üniversite eğitimi gören görme engelli vatandaşlar 3 Mart 2014 tarihinden itibaren söz konusu illerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuruda bulundular. Cihazlar başvuru tarihi esas alınarak teslim edilecek olup, cihazın görme engelli vatandaşlara dağıtımı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri aracılığı ile sağlanacak.

25.03.2014 - eyh.gov.tr


Anahtar Kelimeler : Kıssadan hisse ihtiyacı olan alsın, ihtiyacı olmayan torbasına koysun saklasın..