*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Şanlıurfa Belediyesi Modern ve Erişilebilir Otobüsleri Tanıttı  (Okunma sayısı 1158 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Şanlıurfa Belediyesi Modern ve Erişilebilir Otobüsleri Tanıttı



Şanlıurfa Belediyesi'nin satın aldığı 25 modern, konforlu ve çevreci otobüslerden 12'si teslim edildi. Engelli konforunun da düşünüldüğü çevreci otobüslerde, aşırı sıcaklıklar için yüksek kapasiteli klima sistemi bulunuyor.
 
Şanlıurfa Belediyesi tarafından yaklaşık 2 ay önce ihale edilen 25 çevreci otobüsten 12 adedi belediyeye teslim edildi. Balon ve bayraklarla süslenen, dijital ekranlarında ise 'son güne kadar hizmete devam' yazısının yer aldığı otobüsler, tanıtım için belediye binası önüne park edildi. Engelli rampasından hamile, yaşlı ve çocuk yolcuların oturacağı koltuklara kadar her ayrıntının tasarlandığı otobüsler, ergenomik ve çevreci araçlar olarak biliniyor. Şanlıurfa'nın sıcak bölge olması nedeniyle klima sisteminin de oldukça yüksek kapasiteli düşünüldüğü araçlarda 50 derecelik sıcaklıkta 22 dereceye sabitleyen serinletme imkanı sunuluyor. 27 oturan, 72 ayakta ve bir de tekerlekli sandalyeli yolcu kapasitesinin bulunduğu otobüslerin her birinde 8'er adet güvenlik kamerası da bulunuyor.
 
Tanıtım öncesi açıklama yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, son otobüslerle belediyenin araç filosunun 249'a ulaştığını ifade etti. Bu araçlardan 104'nun kiralık olarak hizmet verdiğini belirten Başkan Fakıbaba, "Göreve başlarken Şanlıurfalı hemşerilerimizden sadece 85 bini günde toplu taşıma araçlarını kullanıyordu. Şimdi ise bu sayı 180 bine çıkmış durumda. 10 yıl önce taşıma ücretlerinin 55 kuruştu. Taşıma fiyatlarının 2014 yılında 1.10 TL. Benzin fiyatlarında yüzde 300 artış varken, bizde fiyat artışı sadece yüzde yüz olmuş. Yani Türkiye'nin en ucuz taşımasını yapan bir şehiriz" diye konuştu. Tüm bölgeye araçların hayırlı olmasını dileyen Fakıbaba, araçların en kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
 
25 araçtan 12'sinin teslim ettiklerini belirten TCV Firması Satış ve SSH sorumlusu İsmail Ekmen, geriye kalan 13 otobüsün ise Şubat ayında teslim edileceğini ifade etti.
 
29.01.2014 - İHA


Anahtar Kelimeler : Engelliler ve Aileleri Derneği Kayseri