*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Yarışmacıya Özel Ödül  (Okunma sayısı 1719 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Yarışmacıya Özel Ödül
« : Ocak 22, 2014, 03:26:05 ÖÖ »
Görme Engelli Yarışmacıya Özel Ödül



Görme engelli yarışmacı Ayşenur Asar, Gençlik Ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği gençlik merkezleri Türk Halk Müziği solist yarışmasında jüri özel ödülü aldı.
 
Zonguldak Öğretmenler Evi'nde yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği, gençlik merkezleri Türk Halk Müziği solist yarışmasına katılan ve görme engelli olan 18 yaşındaki Ayşenur Asar, Aşık Veysel'in eseri "Uzun İnce Bir Yoldayım" şarkısını söyleyerek jüri özel ödülüne layık görüldü.
 
Yarışma sonunda ödülünü Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz'den alan Ayşenur Asar, görme engelli olduğu halde bir sürü enstrüman çaldığını ve müzikle iç içe olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
 
"Mutluyum güzel oldu. Müzik benim için hayat demek, huzur demek. Kendi okulumda bile müziği çok severek yaptım. Şarkı söylerken heyecanlanıyorum. Hep onu başaracağıma inanarak söylüyorum. 4 senedir enstrümanlarla uğraşıyorum. Bağlama, mandolin, piyano çalıyorum. Okulda eğitim aldım. 4 senedir enstrüman çalıp şarkı söylüyorum. Görme engelli olmam beni müzikten geri bırakmıyor. Aksine daha da ilerletiyor. Müzik görme engellilerin en iyi yapabildiği şeyler arasındadır. Şarkı söylerken kendimdeki yeteneği görüyorum. Görme engelli de olsam başarabileceğimi görüyorum. Üstesinden gelebileceğimi görüyorum."
 
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ise, gençlik merkezi olarak engelli gençlerimizin yanında olduklarını ve daha iyi imkanlar sunacaklarını belirterek, "Ayşenur'un bugün başarısına şahit olduk. Zonguldak Gençlik Merkezimizin bir üyesi. Onunla gurur duyuyoruz. Bugün burada sola yarışmasına katıldı. Çokta güzel bir türkü söyledi. Hepimiz dinledik memnun olduk. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Ayşenur'un da dediği gibi bu işleri yapmasında bir engel yok. Ne kadar güzel yaptığı da ortada. Bundan sonrada gençlik merkezimiz Ayşenur ve onun gibi olanların hep yanında olacak. Kendisini geliştirmesi için daha iyi imkanlar sunacağız. Ayşenur'un başımızın üzerinde yeri var" dedi.
 
19.01.2014 - İHA


Anahtar Kelimeler : önce de bazı kararların alındığını ve indirimler yapıldığını dile getiren Elvan, işletmecilere getirilen yeni yükümlülüklerin 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. "Engelliler haberleşme hizmetlerinde engellere takılmayacak"Bakan