*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Konulu Eleman Aranıyor Adlı Oyuna Sponsor Aranıyor  (Okunma sayısı 2048 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Konulu Eleman Aranıyor Adlı Oyuna Sponsor Aranıyor



Yönetmeni Ümit Taşdemir ile "Eleman Aranıyor" adlı tiyatro oyununu konuştuk. Taşdemir, sponsor olmadığı için oyunu istedikleri sıklıkta sergileyemediklerini söyledi.
 
Kendisi de fiziksel engelli olan Taşdemir'in yönetmenliğinde oynanan "Eleman Aranıyor" adlı oyun, engelli vatandaşların sorunlarını anlatıyor. Oyuncuların tamamının fiziksel engelli olduğu oyun, Türkiye'nin bir çok farklı ilinde sergilenerek, izleyenler tarafından ilgi görüyor.
 
"AL BU PARAYI YEMEK YE"
 
Engellilerin en büyük problemi olarak "iş bulma sorunu"nu gördüklerini dile getiren Taşdemir, engellilerin iş görüşmelerinde başlarına gelen olayları anlattığı oyunun gerçek hikayelerden uyarlandığını dile getirerek, "İş bulma kurumu tarafından gönderildiğimiz firmalar bizlere iş vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. 'Bende sana verecek iş yok, al bu parayı yemek ye' diyerek bizlere dilenci muamelesi yapıyorlar. Bil de rahatsız olduğumuz bu konuyla ilgili dolandırıcı bir iş veren üzerinden engellilerin iş sorununa değindik" şeklinde konuştu.
 
SPONSOR ARANIYOR
 
"Eleman Aranıyor" adlı oyunu bir çok farklı ilde sergileyerek izleyenlerden büyük ilgi gördüklerini söyleyen Taşdemir, oyunun tek eksiğinin sponsor olduğunu ve bir sponsor olduğı» takdirde oyunu daha sık sergileyebileceklerini anlattı.
 
ENGELLİ EVLENEMEZ
 
Engelli vatandaşa devlet tarafından verilen imkanların kısıtlı olmasının yanı sıra sokakta insanların tutum ve davranış biçimlerinin de rahatsızlık verici olabildiğinin altını çizen Taşdemir, "Engelli insan evlenemez, çocuk yapamaz. İnsanımız hep bu şekilde düşünüyor. 'Adama bak tek erlekli sandalyede ama hala sigara içiyor' derler mesela.
 
Sigara içmek iyi bir şey değil anlıyorum ancak engelli vatandaşı diğer vatandaşlardan farklı görme huyundan vazgeçmeliyiz" dedi.
 
06.01.2013 - Ege de Bugün


Anahtar Kelimeler : İnsan bedeni buğünkü bütün teknonojilerden çok daha üstün ve potansiyele sahip.Bütün evrenin parçası bizde saklıyken neden kendimizden bi haber yaşarız oda bilinmez...