*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Diyalize Giden, Ayağı Kesik, Görmeyen Üvey Teyzesi İçin Raylı Sistem Döşetti  (Okunma sayısı 2242 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Diyalize Giden, Ayağı Kesik, Görmeyen Üvey Teyzesi İçin Raylı Sistem Döşetti



Aydınlı Mustafa Karakulak, haftada üç gün diyalize giden, bir ayağı kesik, gözleri görmeyen 67 yaşındaki hasta üvey teyzesi Necibe Argın için 10 bin lira harcayarak raylı sistem döşetti.

Aydınlı Mustafa Karakulak, haftada üç gün diyalize giden, bir ayağı kesik, gözleri görmeyen 67 yaşındaki hasta üvey teyzesi Necibe Argın için 10 bin lira harcayarak raylı sistem döşetti. Evlerinin bulunduğu arazi engebeli olduğu için teyzesini diyaliz servisine taşımakta zorlanınca raylı sistemi inşa ettiren yeğen Karakulak, tek beklentisinin 'hayır duası' olduğunu belirtti. 13 yıldır hasta ve yatalak olan Necibe Argın ise yeğeni, eşi ve ailesinin kendisine sahip çıkmaları karşısında duygulanarak, "Bendeki rahat beyde yok. Allah, bunlardan razı olsun. Akşam cebine bir katsın, sabah bin olsun." diye dua ediyor.

Toplumun en büyük yaralarından olan yaşlı ve bakıma muhtaçlara sahip çıkmanın en güzel örneklerinden biri, Aydın'ın Çine ilçesi Soğukoluk köyünde yaşanıyor. Çineli Mustafa Karakulak, kimsesi olmayan üvey teyzesine ailesiyle birlikte sahip çıkıyor. Eşi, babası ve annesiyle evlerinde baktıkları Necibe Argın'ı, eniştesi, 4 yıl sırtında diyaliz aracına taşımış. Yeğeni Mustafa Karakulak, diyaliz hastası teyzesini kendisi ve babası, arazi engebeli olduğu için aracın girmediği köy evinde servise ulaştırmak için 30 metreden fazla olan yokuş yolda kendileri de yaşlandığı için sırtlarında ve özürlü aracıyla taşımakta zorlanınca, teyzesinin de rahatsız olmasından dolayı çözümü raylı sistem yapmakta buldu. Üvey teyzesinin şeker ve böbrek hastası olduğunu, 13 yıldır gözlerinin görmediğini, bir ayağının da kesildiği için bakıma muhtaç olduğunu belirten Mustafa Karakulak, "Necibe Teyzemin hayatını rahat yaşaması için bu sistemi yaptık. Tek isteğimiz bize ve aileme duacı olması, bu, bizim en büyük kazancımız. Teyzemizi evimizin önünden yokuş olan köy yoluna götüremediğimiz için bu sistemi kurduk. Kullanıyoruz, şimdi teyzem çok rahat. Haftanın üç günü diyalize gidiyor. Önceden üç, beş kişiyle yola çıkarabiliyorduk, teyzem için de bizim için de zor oluyordu. Şimdi bir kişi teyzemi alıp yolu diyaliz servisine çıkarıyor. En çok teyzem rahatladı. Tek isteğimiz onun rahatı." dedi.

Baldızını, 4 yıl sırtında 30 metrelik yokuş yoldan taşıdığını, kendisi de ihtiyarlayınca taşıyamadığı için oğlunun bu çözüm yolunu bulduğunu belirten Hasan Karakulak, "Dört yıl sırtımda yola çıkardım, şimdi yaşlanınca çıkaramıyorum. Eşimin ablası gülünü sevip dikenini atacak mıyız? Elimizden geleni yapıyoruz. Ölünceye kadar da bakacağız." diye ifade etti.

Kendisine sahip çıkanlara dualar eden ve zaman zaman da gözleri dolan Necibe Argın, yatalak olmasına karşın kendisine sahip çıkanlar sayesinde kendisinde olan rahatın beylerde olmadığını söyledi. Eşi öldükten sonra bakacak kimsesi olmadığı için eniştesinin ve ailesinin kendisine sahip çıktığını belirten Necibe Argın, şunları ifade etti: "Bunlar ciğerimden kopmuş gibi. Bundan fazlası var mı? Mustafa'yı hedef alacaklar ben geçerim önüne. O kadar severim. Gelinimizi de hepsini de. Benim kardeşim olmasa bunların yanında olamam. Rahatım beyde yok. 7 yıldır bakıyorlar. Bıktım senden demediler. Düğmeye basıyorlar ben tıkır tıktır üstünde geliyorum trene binmiş gibi. Bir kadının 7 evladı vardı. Birisi de yanına gelmiyordu. Bunlar bana sahip çıktılar. Gözlerim görmeyeli 13 sene oldu, bana bakıyorlar. Allah bin kez razı olsun. Akşam bir tane katsın kesesine, sabah bin tane olsun. Allahıma şükür, elhamdülillah."


Kaynak haberler.com ulaşmak için tıklayınız.

Etiketler :  iş bul - iş bulma siteleri - iş bulma sitesi - iş eleman ilanları - iş fikirleri - iş fırsatları - iş ilan - iş ilanı - iş ilanı siteleri - iş ilanı ver - iş ilanları - işarıyorum - işbul - iş bulma sitesi - işçi arayanlar - jetnetwork - kariyer - kariyer.net - marketing - nasıl para kazanabilirim - netten para kazanma - network - network marketing - networkmarketing - öğrenciye part time iş