*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kendi Ülkemizde Yedincilik Başarı Sayılmaz  (Okunma sayısı 1981 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kendi Ülkemizde Yedincilik Başarı Sayılmaz
« : Eylül 20, 2013, 05:02:37 ÖS »
Kendi Ülkemizde Yedincilik Başarı Sayılmaz



23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nda yedinci olan Türk milli takımının başantrenörü Can Aksu, "Dünya şampiyonasını ilk 3 arasında bitirmemiz gerekirdi. Kendi ülkemizde yedincilik başarı sayılmaz" ifadelerini kullandı.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aksu, Adana'da yapılan şampiyonayı değerlendirdi.
 
Aksu, 2008 gençler ve 2009 büyükler Avrupa Şampiyonası'nın yine Adana'da yapıldığını hatırlatarak, organizasyon konusunda deneyimli kadrolara sahip olan kentin çok başarılı olduğunu, tüm yabancı ülkelerin kafile başkanlarının ülkelerine mutlu ve huzurlu döndüklerini belirtti.
 
Dünya şampiyonasında ilk 4 maçta iyi performans sergilediklerini, daha sonraki maçlarda hakem ve bireysel hatalardan dolayı İsveç, İngiltere ve Kanada'ya yenildiklerini bildiren Aksu, şunları kaydetti:
 
"Dünya şampiyonasına yeteri kadar kamp ve hazırlık yapmadan katıldık. Dünya şampiyonasını ilk 3 arasında bitirmemiz gerekirdi. Kendi ülkemizde yedincilik başarı sayılmaz. Rakip ülkeler 2 bin, biz ise 200 sporcu arasından milli takımı belirliyoruz. 3 yıl içinde sadece Dubai'de gerçekleştirilen ve 8 ülkenin bulunduğu özel turnuvaya katıldık. Orada da finalde Almanya'yı yenerek şampiyon olmuştuk. Dünya Şampiyonası hem teknik kadro için hem sporcular için önemli deneyim oldu. Bundan böyle Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan ve diğer yöneticilerin katkılarıyla ikili kamp, özel turnuvalar ve dış temas sayısını artıracağız."
 
Aksu, genç takımdan 7 oyuncunun yaşının dolduğunu ve büyük takıma gideceklerini, altyapıdan milli takımda oynayacak kapasitede yeni 15 sporcunun kazanıldığını ifade etti.
 
2010 yılında Ahmet Yamaç'ın Avrupa'nın en değerli ve skorer oyuncu, 2013'te ise Mehmet Çetingöz'ün sayı kralı olduğunu anımsatan Aksu, bu oyuncularla gurur duyduğunu dile getirdi.
 
Yeni dönemde milli takım oyuncularıyla daha çok birlikte olacaklarına işaret eden Aksu, Türk milli takımının her dönemde Avrupa takımlarının korkulu rüyası olduğunu da sözlerine ekledi.
 
 
17.09.2013 - trt spor