*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Down Sendromlu Yüzme Milli Takımı Portekiz Yolcusu  (Okunma sayısı 1938 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Down Sendromlu Yüzme Milli Takımı Portekiz Yolcusu
« : Eylül 20, 2013, 04:16:37 ÖS »
Down Sendromlu Yüzme Milli Takımı Portekiz Yolcusu



Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na mensup Down Sendromlu Yüzme Milli Takımı, Portekiz’in Estejerya kentinde yapılacak Avrupa Yüzme Şampiyonası’na katılarak bir ilki gerçekleştirecek.
 
Down Sendromlu yüzücüler Portekiz’in Estejerya kentinde 17-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası’na katılmak için yarın bu ülkeye gidecek.
 
3 erkek, 1 bayan sporcudan oluşan milli takım, hazırlıklarını İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Burhan Felek Milli Takımlar Hazırlık Merkezi’nde gerçekleştirerek 5 günlük İstanbul kampının ardından yarın şampiyonanın yapılacağı ülkeye uçacak. Hazırlıklarını Hasan Gökhan Kotan, Cengizhan Dönmez, M.Tuğrul Sakin ve Fatma Çağla’dan oluşan milli takımda antrenör olarak Muammer Akyüz ile Gaye Kurtuluş görev yapıyor. Down Sendromlular Milli Takımı’nda kafile başkanı olarak ise Tomris Miser bulunuyor.
 
Türkiye’nin ilk defa Down Sendromlular’da Avrupa Yüzme Şampiyonası’na katılacağını belirten milli takım çalıştırıcısı Muammer Akyüz, sporculardan anlamlı sonuçlar beklediğini söyledi. Akyüz, şampiyona için Ankara ve İstanbul’da iki etaplı kamp çalışması yaptıklarını belirterek, en iyi sonuçlarla Türkiye’ye dönmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Bu arada şampiyonada yarışacak sporcuların anneleri de büyük özveride bulunarak çocuklarıyla birlikte kendi imkanlarıyla Portekiz’e gideceği belirtildi. Bazı ailelerin sırf çocuklarını yalnız bırakmama adına büyük fedakarlıkta bulunarak hatta borç alarak Avrupa Yüzme Şampiyonası için Portekiz’e gidecek olmaları ise takdirle karşılandı.
 
 
17.09.2013 - kadikoygazetesi.com