*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Güney Kore Basketbol Federasyonu Başkanı InChulShın Adana'da  (Okunma sayısı 2090 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Güney Kore Basketbol Federasyonu Başkanı InChulShın Adana'da



Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nı izlemek için Adana'ya gelen Güney Kore Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı InChulShın, Adana'da yerel yöneticilerin çabasıyla gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'na hayran kaldığını söyledi.
 
Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nı izlemek için Adana'ya gelen Güney Kore Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı InChulShın, önümüzdeki yıl "2014 Büyükler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası"na ev sahipliği yapacaklarını, bu konuda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun Adanalı Asbaşkanı Ali Duran Karakaya'nın davetlisi olarak kentte geldiğini ifade etti. Shın, Ali Duran Karakaya'nın kendisini özel otomobiliyle kenti gezdirdiğini, her tarafta billboardlarda Dünya Şampiyonası'na katılan Türk sporcularının koca koca fotoğraflarını gördüğünü, bunu ülkesinde de yapacağını söyledi.Türkiye'ye ve Adana'ya ilk kez geldiğini belirten Shın, Seyhan Baraj Gölü'nü, Tarihi Taşköprü'yü çok beğendiğini belirterek, "Adana'da yerel yöneticilerin çabasıyla gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda organizasyona hayran kaldım. Önümüzdeki yıl ülkemizde yapılacak '2014 Büyükler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası' için Adanalı yöneticilerin hazırlıklarını model alacağım. Bu konuda Federasyon Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi çok yardımcı oldular. Buranın insanları gerçekten çok yardımsever oldukları gibi, yabancıya çok nezaketli davranıyorlar. Kenttin her tarafında Gençler Dünya Şampiyonası ile ilgili billboard, afiş, pankart görmek mümkün. Ayrıca, asansörü bulunan tesislerin mimari düzenlemesi engellilere yönelik yapılmış" dedi.
 
Shın, bundan 60 yıl kadar önce Türk askerlerinin Kore Savaşı'nda kendilerine destek verdiğini ve öldüklerini anımsatarak, "Türklerle özel bir sevgimiz var. Çünkü bizler için savaşa girdiler ve binlerce asker öldü ve yaralandı. Ayrıca saygı, yardımlaşma, paylaşım ve nezakette de Türkler bizim gibi duyarlı" diye konuştu.
 
HADİ: "YURTDIŞINA GİTTİĞİM HER MÜSABAKADAN ÜLKEME BİR ŞEYLER KAZANDIRDIM"
 
Güney Kore Federasyon Başkanı ile sohbet eden Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Dünya Gençler Şampiyonası için başta Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, valilik, büyükşehir belediyesi ve gönüllüler ile 6 aydır hazırlık yaptıklarını belirtti.Sporcu, hakem, antrenör ve yönetici olarak 45 yıldır sporun içinde olduğunu ifade eden Hadi,"Güney Kore Başkanı'nı Adana'da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. O'na her türlü desteği sağlayacağız ve bilgileri paylaşacağız. Görevli olarak Balkan, Avrupa, Olimpiyat Oyunları, Dünya Şampiyonaları gibi müsabakalara gittim. Orada, hem görevimi en iyi şekilde yaptım, hem de bizde bulunmayan, antrenman ve müsabakalarda sporcuların daha başarılı olmaları için bulunan tesislerin fotoğraflarını çektim. Ayrıca yetkililerle konuştum. Oradan aldığımız bilgilerle Adana'nın spor kenti olmasını sağladık. Bu konuda hayli deneyimli kadrolara sahibiz. Bizlere fırsat verilmesi halinde Adana'da 60 branşta uluslararası faaliyet gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.
 
Shın, bir süre de Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile sohbet ederek, organizasyona katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
 
12.09.2013 - İHA