*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Avustralya Milli Takımı Menajeri Renee Narcis : Rakibimiz Türkiye Olur  (Okunma sayısı 2081 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Avustralya Milli Takımı Menajeri Renee Narcis : Rakibimiz Türkiye Olur



Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’na katılan Avustralya Milli Takımı Menajeri Renee Narcis, ulaşım, beslenme, tesis ve konaklamanın yanı sıra kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Narcis, Türkiye’ye ve Adana’ya ilk kez geldiğini, kenti çok beğendiğini, özellikle konakladıkları HiltonSA Oteli’nin hemen yanından Seyhan Nehri’nin geçmesi, ayrıca asırlardır ayakta kalabilen, özellikle geceleri ışıklandırılan Tarihi Taşköprü’yü çok beğendiklerini kaydetti.
 
Adana’ya müsabakalardan 4 gün önce geldiklerini, bu zamanı antrenmanın yanı sıra Türkiye,Güney Afrika ve İran ile özel maç yaparak değerlendirdiklerinin altını çizen Narcis, şöyle devam etti:
 
“Öncelikle Türk yetkililerin her alanda bizlere gösterdikleri konukseverliğe teşekkür ederiz. Ulaşım, beslenme, tesis ve konaklamanın yanı sıra bize gösterilen yakın ilgiden çok mutluyuz. Ülkemizde, engellilerin spor yapmaları ve boş zamanlarını iyi geçirmeleri için çeşitli mekanlar bulunmaktadır. Türkiye’ye 16 yaş ile 21 yaş arasında bir ekiple geldik. Hedefimiz final oynamaktır. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’mız da hayli başarılı sayılır. Birçok uluslararası müsabakalara önemli derecelerimiz bulunduğu gibi, 2004 Atina’da gümüş,2008 Pekin Paralimpik Olimpiyatları’nda basketbol takımımız şampiyon olarak altın madalya kazanmıştır. 2010 yılında da İngiltere’nin Manchester Kenti’nde yapılan Dünya Şampiyonası’nda da ikincilik elde ettik. 2012 Londra’da gümüş madalya kazanıldı.”
 
“MİLLİ TAKIM OYUNCUMUZ JUSTİN EVESON GALATASARAY’DA FORMA GİYDİ”
 
Avustralya Milli Takımının geçmiş yıllardaki en kariyerli forveti Justin Eveson’un Galatasaray’da oynadığını ve Sarı-kırmızılı takımla Avrupa Şampiyonluğu yaşadığını anımsatan Narcis, onun yerinin doldurulamadığını ifade etti.
 
Adana’daki Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi favori gördüklerini ifade eden Narcis,  “Adana’ya erken geldiğimiz için, Türkiye, Güney Afrika ve İran’ın katıldığı turnuvaya katıldık. Hayli yararlı geçti. Türk Milli takımı turnuvanın birincisi oldu.  Gurubumuzda bizi deneyimli oyunculardan kurulu Türk Milli Takımı zorla. Takımdaki skorer oyuncular ciddi sakatlık geçirmezlerse sürpriz yapabiliriz” diye konuştu.
 
 
11.09.2013 - adana.gsb.gov.tr