*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Başkan Şerefhan’dan 2020 Olimpiyatları'nın Tokyo'ya Verilmesine Yorum  (Okunma sayısı 1950 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Başkan Şerefhan’dan 2020 Olimpiyatları'nın Tokyo'ya Verilmesine Yorum



Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, 2020 Olimpiyatları'nın Tokyo'ya verilmesiyle ilgili "AB üyeliğimize sürekli takoz koyan dış kaynaklı güçler, olimpiyat almamızı da engellediler" ifadelerini kullandı.
 
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre,  Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nı izlemek için Adana'da bulunan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, olimpiyat oyunlarının siyasete alet edildiğini öne sürdü.
 
Türkiye'nin olimpiyatlara 5 kez aday olduğunu ve en iyi hazırlığı 2020 İstanbul için yaptığını belirten Şerefhan, bunun kaybedildiğine üzüldüğünü bildirdi.
 
Şerefhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm bakanlar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yöneticileri ve üyeleri, iş dünyası, federasyon başkanları, sporun diğer taban birliklerinin tek yumruk olarak 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları için iyi bir hazırlık gerçekleştirdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:
 
"AB üyeliğimize sürekli takoz koyan dış kaynaklı güçler, olimpiyat almamızı da engellediler. Türk halkının yüzde 90'ı olimpiyat yapılmasını arzuluyorlardı. Olimpiyat Oyunları sayesinde tesisler miras olarak gelecekteki gençlere kalacaktı. Sadece bedensel engelliler değil, tüm engelliler toplumla entegre olacak, daha büyük kesim sporla tanışacaktı. 2020 Olimpiyat Oyunlarını gerçekten İstanbul hak etmişti. Tarih, tamamen siyasi davranan Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerini affetmeyecek."
 
-"2024'e Yeniden Aday Olmalıyız"-
 
Olimpiyat oyunlarının peşini bırakmamak gerektiğini de vurgulayan Şerefhan, aynı heyecan ve ekiple 2024 adaylığı için gerekli başvurunun yapılması gerektiğini belirtti.
 
Bu konuda  küsme, yorulma ve darılmanın olmayacağını ifade eden Şerefhan,  "Türkiye'nin büyük devlet olduğunu herkes biliyor. Kıl payı kaçırdığımız 2020 olimpiyat oyunlarını 2024'te kesin alırız.  Türkiye, tüm uluslararası organizasyonlardan iyi puan aldı" ifadeleri kullandı.
 
Şerefhan, Adana'da 5 kıtadan 12 ülkenin katıldığı Dünya Gençler Tekerlekli Basketbol Şampiyonası'na katılan ülkelerin, tesis, ulaşım, beslenme ve diğer konularda çok mutlu olduklarını, 5 yıldızlı otelde konakladıklarını, ülkelerine döndüklerinde Türk konukseverliğini unutmayacaklarını da kaydetti.
 
 
09.09.2013 - AA