*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Onlar Ne Hasta Ne De Engelli Sadece Birazcık Farklılar  (Okunma sayısı 132 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Onlar Ne Hasta Ne De Engelli Sadece Birazcık Farklılar
« : Nisan 08, 2024, 01:32:46 ÖS »
‘Onlar Ne Hasta Ne De Engelli Sadece Birazcık Farklılar’



2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Haber Milas’a konuşan Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Otizm Koçu Burçin Altınsoy, Otizmin hastalık ya da engel olmadığına dikkat çekerek; “Sadece birazcık farklılar. Lütfen bu farklılığın farkına varalım ve onları ötekileştirmek yerine anlamaya ve yardımcı olmaya çalışalım” dedi. Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Otizm Koçu Burçin Altınsoy, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Haber Milas’a konuştu.

“ÖZELLİKLE GÖZ TEMASI KURMUYORLAR VE İSİMLERİ İLE ÇAĞIRILDIKLARINDA TEPKİ VERMİYORLAR”
Otizmin ilk 3 yaşta ortaya çıktığını ifade eden Altınsoy; “Otizmli çocuklar göz teması kurmuyor ve isimleri ile seslendiğinizde tepki vermiyorlar. Ailelerden aldığımız geri dönüşlerde ‘Adı ile çağırıyoruz ama tepki vermiyor’ tarzı açıklamalar söz konusu oluyor. Aileler çocuklarında bu tarz belirtiler olup olmadığına dikkat etsinler” dedi.

“OTİZMDE YOĞUN BİR EĞİTİM ÇOK ÇOK ÖNEMLİ”
Otizmle ilgili birçok eğitim ve destek verdiklerini ifade eden Otizm Koçu; “Yoğun bir eğitim verilmesi çok çok önemli. Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, otizmle ilgili ABA eğitimi başta olmak üzere güncel birçok eğitimi veriyor ve çocuklarımızın daha uyumlu ve sakin hale gelmelerine yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

“MİLAS’TA OTİZM FARKINDALIĞI GÜN GEÇTİKÇE ARTMAYA DEVAM EDİYOR”
Otizmle ilgili Milas’ta farkındalığın artmaya devam ettiğine de vurgu yapan Burçin Altınsoy şunları söyledi: “Bir esnafımıza gitmiştik. Kendisine otizmi sorduğumuzda tanıdıklarında otizmli bireyler olduğunu ifade etmişti ve kendisinden yapmasını beklediğimiz şeyleri yaptığını ifade etmişti. Gerçekten gün geçtikçe Milas’ta Otizm ile ilgili farkındalık artıyor”

“OTİZMLİ ÇOCUKLARA KARŞI BİRAZ DAHA DUYARLI OLALIM”
Altınsoy, otizmli çocukların bulundukları ortamdan sıkılabildiklerini, sürekli ses çıkarabildiklerini, ebeveynlerini dinleme konusunda sıkıntı yaşayabildiklerini belirterek; “Gördüğümüz zaman lütfen dışlamayalım. Çocuklarımızı uzak dur sana da bulaşır gibi şeylerle korkutmayalım. Otizm hastalık ya da engel değil. Hiç kimseye hiçbir şekilde bulaşmaz. Lütfen her ne kadar farkındalıklar artmaya devam etse de otizmli çocuklara, bireylere karşı biraz daha duyarlı olalım” dedi.

Kaynak: Haber Milas


 KATEGORİLER Editörün SeçtikleriEğitimHaberler kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45