*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Birey Sokak Hayvanlarıyla Yaşadığı Anı Anlattı  (Okunma sayısı 100 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6883
Görme Engelli Birey Sokak Hayvanlarıyla Yaşadığı Anı Anlattı



Türkiye genelinde başıboş köpek sorununa çözüm aranırken, görme engelli Youtube fenomeni Recep Gür yaşadığı dehşeti anlattı. İş dönüşü sokakta bir köpeğe yanlışlıkla bastığını dile getiren Gür, “Parklardan vazgeçtik, bari işimize rahat gidip gelelim . Bu sorunu yaşadığım, yaşamakla kalmayıp bir de paylaştığım için hakaretler, iftiralara maruz kalıyorum. ” dedi.

Başıboş köpek sorunu çocukları, kadınları, yaşlıları olumsuz yönde etkilerken engelli bireylerin de en büyük imtihanı haline geldi.

Eşiyle birlikte yaşadıklarını ‘Seslerin izinde’ Youtube kanalında yayınlayan görme engelli Youtube fenomeni Recep Gür, başıboş köpek sorununa tepki gösterdi.

“Parklardan vazgeçtik, bari işimize rahat gidip gelelim” diyen Recep Gür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İş dönüşünde her zaman kullandığım Beşevler metro merdivenlerini kullanıyordum. Merdivenlerin yarısına geldiğimde ayağımı basamak için attım ve korkunç bir ses duydum. O an korkudan benden de çok değişik bir sesin çıktığını hatırlıyorum.”dedi.

Başıboş köpek sorunu büyüyor… Görme engelli fenomen dehşeti yaşadı! “Bari işimize rahat gidelim”

Recep Gür, paylaşımının devamında şu ifadelerde bulundu:

“Bir genç beni sakinleştirdi. Merdivende yatan köpeğe basmışım. Çok korktum. Artık diyecek bir sözüm kalmadı. Parklara uzun zamandır gitmiyoruz. Tamam artık parklar köpeklerin olsun. Bari işimize rahat gelip gidelim.

Benzer bir şey geçen yıl bir parkta yaşamıştık. Yine benzer bir durum daha on gün önce eşimin başına geldi. Yaşadığımızı anlatmak çok zor. Güvenli olduğunu düşündüğünüz bir yerde birden korkutucu bir şeyle karşılaştığınızı düşünün.

Görme engelli olduğumuz için köpeksavar kullanmak, uzaklaşmak, üstüne basmamak gibi imkanlarımız yok. Bunları not düşmek için yazıyor, paylaşıyoruz. Birçok kişi için Kırmızı Pazartesi yaşandı. Biz de ikidir kıyısından dönüyoruz.

Görme engelliler olarak farkındalık oluşturmak için bir yıldır videolar paylaşıyoruz. Yaşadığımız sorunları, hayata dair aslında her şeyi paylaşıyoruz. geçen yıl bahsettiğimiz olayı ve daha fazlasını Seslerin İzinde kanalımızda görebilirsiniz.

Dün akşamdan beri itopik bir dünyada yaşıyor gibiyim. Bu sorunu yaşadığım, yaşamakla kalmayıp bir de paylaştığım için hakaretler, iftiralara maruz kalıyorum. Sosyal medya hesaplarımızı bırakmakla bizi cezalandırıyorlar. Böyle bir zihniyetin bizi takip etmemesi bizim için ödüldür.”

Kaynak: Süperhaber.com


Görme Engelli Recep Gür Seslerin İzinde Sokak Köpeği Youtube Fenomeni kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri