*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ‘Engelini Bilmiyorduk’ Diyerek İşten Attılar  (Okunma sayısı 109 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
‘Engelini Bilmiyorduk’ Diyerek İşten Attılar
« : Mayıs 24, 2024, 03:57:03 ÖÖ »
‘Engelini Bilmiyorduk’ Diyerek İşten Attılar



Toplum yararına programından faydalanarak Şırnak İŞKUR ve Cizre Kaymakam’lığı noter huzurunda çekiliş yapmak suretiyle engelli bireylerin kamuda çalışmasını sağlamaktadır.
İlçede yaşayan çoklu engel gurubunda yer alan Özgür Tosun yıllarca sağlık sorunları ile mücadele edip uzun ve engebeli bir eğitim sürecinden sonrada iş sahibi olmak istiyordu. Bağımsız bir yaşam sürdürmenin hayalini kuruyordu. Ayakları üzerinde tek başına, kimseye muhtaç olmadan yaşamak her engelli birey gibi Özgür’ünde hayaliydi.
Özgür Tosun üç ay önce Cizre’de BİM marketler zincirinde engelli kontenjanında işe başlamış ve çok sevinmişti. Kendi ekmeğini kazanmanın gururunu yaşıyor ve psikolojik olarak da iyi hissediyordu. AVM de çalıştığı süre zarfında fazla çalıştırıldığını, gücünden fazla işler verildiğini ve bazı mesai arkadaşları tarafından baskı yapıldığını dile getirerek mobbinge uğradığını ama yine de bir işi olduğu için olup bitenlere katlandığını belirtiyordu. Ancak yine terslikler peşini bırakmıyordu. BİM AVM yetkilileri, biz senin engelliliğinden kaynaklı başında cihaz olduğunu bilmiyorduk. Yoksa seni işe almazdık diyerek, deneme süreci bahanesi ile işten çıkardılar.
Özgür bu çıkarılmayı ve ayrımcılığa uğramanın psikolojisini tekrar yaşamaya başladı. Sürekli ailesi ile yakın çevresine işten çıkarıldığı için çok üzgün ve kızgın olduğunu dile getiriyordu.
Özgür Tosun, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 28 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen 314102 numaralı TYP programı engelli kapsamında çalıştırılmak üzere kurada ismi çıktı. Yeni bir iş yeni bir umut deyip işine sıkıca sarıldı. 29 Mart 2024 tarihinde işe başlayarak 29 Nisan 2024 tarihine kadar Cizre Devlet Hastanesinde temizlik görevlisi olarak çalıştı.
29 gün çalıştığı hastaneden gelen bir telefonla işten çıkarıldığını öğrendi. Bir aydır devlet hastanesinde çalışmak üzere resmi prosedürleri tam olarak yerine getirdiği, hastanenin giriş ve çıkışlarda yapılması zorunlu olan imza sirküsünede imza atmasına rağmen SGK girişinin dahi yapılmadığını söylüyor. Yetkililer kendisine ulaşamadıklarını ve bu bahane ile iş çıkışının yapıldığını, iş yerinden ilişiğinin kesildiğini iletiyorlar.
Özgür Tosun yaşadığı bu hak ihlalini 29 Nisan 2024 tarih ve 2401515655 başvuru numarası ile dile getirmiştir. Ne yazık ki hali hazırda bir geri bildirim almadı.

Kaynak: Aydınlık


Cizre Kaymakam Engelli İstihdam Özgür Tosun Şırnak İŞKUR kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri