*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler ve İşverenler için Farkındalık Eğitimleri ve Engelsiz Kariyer Buluşma  (Okunma sayısı 110 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Engelliler ve İşverenler için Farkındalık Eğitimleri ve Engelsiz Kariyer Buluşmaları Başladı



Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi tarafından yürütülen “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi” Projesi kapsamında, İŞKUR Özel İstihdam Bürosu Engelsizkariyer.com iş birliği ve Ankara İŞKUR İl Müdürlüğü’nün destekleri ile düzenlenen “Engelliler ve İşverenler için Farkındalık Eğitimleri ve Engelsiz Kariyer Buluşmaları”, 14 ve 16 Mayıs’ta engelli iş arayanlar ve firma temsilcileri için düzenlenen eğitimlerden sonra, 21 Mayıs’ta Ankara’da engelli çalışan adaylarını insan kaynakları uzmanları ile bir araya getirdi. The Ankara Otel’de düzenlenen Engelsiz Kariyer Günleri kapsamında iş, staj ve yeni bir kariyer fırsatına ulaşmak isteyen 1000’e yakın engeli olan adaylar, özgeçmişlerini hazırlama desteği alarak, 25 firmaların insan kaynakları uzmanları ile yüz yüze iş görüşmesinde buldu.
“Engelsiz Kariyer Buluşmaları”na hem Türkiye ‘de hem de uluslararası alanda faaliyet gösteren toplam 25 şirketten 50’den fazla insan kaynakları uzmanı katıldı.

ILO Türkiye Ofisi iş birliği ile söz konusu eğitimler ve kariyer günlerini düzenleyen Engelsizkariyer.com, Türkiye’nin engelli istihdamı alanında uzmanlaşmış ilk sosyal girişimcilik markasıdır. 2005 yılından bugüne engelli istihdamında katılımcı, kapsayıcı ve sürdürülebilir engelli istihdamı politikalarının geliştirilmesi için çalışan Engelsizkariyer.com, hak temelli yaklaşım ile engellilerin işgücü piyasasında yer alması için yenilikçi çalışmalara imza atıyor. Ülkemizde ilk kez 2008 yılında düzenlediği Engelsiz Kariyer Günü ile iş arayan engelli adaylarla engelli çalışan arayışındaki firmaları bir araya getiren girişim, bu sayede farkındalık yaratarak yüz yüze iş görüşmeleri sayesinde birçok engellinin istihdam olanağına kavuşmasına aracılık etti. Bu ve benzeri faaliyetlerle Engelsizkariyer.com, her yıl 600’den fazla engellinin engeline göre değil, yeteneğine göre istihdamına aracılık ediyor.

Engelsizkariyer.com Kurucusu Mehmet Kızıltaş, “Ben ortopedik engeli olan bir bireyim. Engeli olan bir birey olarak yeteneklerim doğrultusunda iş bulmanın zorluklarını yıllarca yaşadım. Bu deneyimlerimden ve gözlemlerimden yola çıkarak engelli bireylerin hak temelli ve iş gücü piyasasında insana yakışır iş, yani erişilebilir, kapsayıcı, özgürlük, eşitlik, güvenlik ve saygınlık koşullarında çalışmalarını sağlamak amacıyla özel bir istihdam bürosu olan Engelsizkariyer.com’u kurdum. ILO Türkiye Ofisi ile iş birliğimiz kapsamında hem engelli çalışan ve çalışan adaylarına, hem de engelli çalışan istihdam etmek isteyen firmalara eğitimler verdik. Ayrıca firmaların ön yargılarını yıkmak, engelli çalışan adaylarını sadece engel oranı ve engel grubuna göre değerlendirmeyip, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak üzere bu Engelsiz Kariyer Günü buluşmalarını düzenledik. Böylece hem engeli olan adayların, hem de işverenlerin farkındalık kazanmalarını ve kapsayıcı istihdam anlayışının yaygınlaştırılmasını sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Engelsizkariyer.com
ILO Türkiye Ofisi iş birliği ile düzenlenen etkinliklerin ilki, 14 Haziran’da Ankara’da “Engelliler için Kişisel Yetkinlik Geliştirme Eğitim Programı” başlığıyla gerçekleşti. 16 Haziran’da ise işverenler, iş koçları, danışmanları ve üniversitelerin kariyer ve engelli birimi yetkililerinin katıldığı “Firmalar için Kapsayıcı İletişim ve Başarılı Engelli Aday Seçme Eğitim Programı” düzenlendi. 21 Mayıs’taki Engelsiz Kariyer Buluşmaları sonrasında aynı çerçevedeki etkinlikler, haziran ayında Adana’da, Temmuz ayında ise Gaziantep’te gerçekleştirilecek.

ILO Türkiye Ofisi, bu etkinlikleri “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İş Fırsatlarının Desteklenmesi” Projesi kapsamında gerçekleştiriyor. Proje, KfW Kalkınma Bankası aracılığıyla Federal Almanya Cumhuriyeti tarafından finanse ediliyor ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (UİGM) ortaklığında, illerdeki esnaf ve sanatkâr odaları birlikleri ve belediyeler, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve paydaşlarla işbirliği içinde yürütülmektedir.
Engelliler, projenin işbaşında eğitim ve kayıtlı istihdama erişimle ilgili uygulanan İşyerinde Mesleki Eğitim ve Gelişim Programı (İŞMEP) kapsamında istihdam ediliyor.

Daha fazla bilgi için tıklayın: https://www.ilo.org/tr/projects-and-partnerships/projects/gecici-koruma-altindaki-suriyeliler-ve-turk-vatandaslari-icin-insana

Yaşadıkça


Ankara Engelli İstihdamı Engelliler Engelsizkariyer.com ILO Uluslararası Çalışma Örgütü kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri