*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Birey “Rencide Edildim” Dedi  (Okunma sayısı 75 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Engelli Birey “Rencide Edildim” Dedi
« : Mayıs 24, 2024, 03:50:56 ÖÖ »
Engelli Birey “Rencide Edildim” Dedi



Kocaeli’den Isparta’ya giden ve buradaki toplu ulaşımda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden temin ettiği engellilerin ücretsiz yolculuk etmesini sağlayan Kent Kart’ı kullanmak isteyen engelli birey, Isparta’daki otobüs şoförünün kendisini rencide ettiğini öne sürüp, video paylaştı

Kocaeli’den Isparta’ya giden engelli birey, engelli raporunu göstererek Isparta’da otobüse ücretsiz binmek istedi ancak otobüs şoförü, raporun tarihinin geçtiğini belirterek, şahsın ücretsiz binişine izin vermedi. Engelli birey ise Kocaeli’de kullanmakta olduğu engellilere ücretsiz ulaşım olanağı tanıyan Kent Kart’ının aktif olduğunu belirterek, duruma itiraz etti. Engelli raporu olmasına rağmen otobüs şoförünün kendisini insanlar içinde rencide ettiğini öne sürerek, şoförün kendisiyle olan diyaloğunun bir kısmını içeren bir video paylaştı.

Videoda otobüs şoförünün, telsizle amirine ulaşarak, “Amirim 1,5 yıl olmuş, tarihi geçmiş, engelli şahıs ücretini vermiyor” dediği, amirin ise “Ücretini ödemiyorsa indirin” şeklinde cevap verdiği, bunun üzerine şoförün engelli şahsa dönerek, “Abim duydun mu, in aşağı, abim her gün aynı şeyi yapıyorsun, her gün ya günlerdir” ifadelerini kullandığı görülüyor. Engelli bireyin şikayet yazısını olduğu gibi aktarıyor yorumu sizlere bırakıyoruz.

İşte noktası virgülüne engelli bireyin şikayet yazısı:

“Isparta Belediyesi, Isparta belediye otobüs şoförü engelli bireye davranışı”

Bu şahıs süresiz engelli raporum olmasına rağmen beni insanlar içinde rencide ederek otobüsten indirmeye çalıştı. Isparta’ya yeni geldiğimi ve mevcut Kocaeli kartımın olduğunu anlatmaya çalışmama rağmen sadece tarihi geçmiş engelli kartımı öne sürerek (diğer ilde kullandığım ulaşım kartım kullanıma açık olmasına rağmen) yalancı olarak itham edildim. Şikayet edilmekle tehdit edildim. Ve paran yoksa ben karşılayayım diye üslupsuzca bir teklifte bulundu. Bu kişiden şikayetçiyim. Böyle kendini bilmez insanları bünyenizde barındırmayın. Kendisinden her şekilde şikayetçi olmaya devam edeceğim. Bilginize…” dedi.

Kaynak: Kocaelibarışgazetesi


Belediye Otobüsü Engelli Birey Isparta Belediyesi Ücretsiz Ulaşım kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri