*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yüzünü Göstermeyen Üç Kişi Hayatımı Kurtardı  (Okunma sayısı 281 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yüzünü Göstermeyen Üç Kişi Hayatımı Kurtardı
« : Şubat 18, 2024, 03:07:52 ÖS »
Yüzünü Göstermeyen Üç Kişi Hayatımı Kurtardı



Türkiye, 6 Şubat’ta asrın felaketiyle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 11 ili yıktı. Depremin yıl dönümünde, yüreklere işleyen hikayeler ortaya çıktı. Hatay’da enkazdan iki gün sonra kurtarılan 70 yaşındaki Tahir Sarı’nın anlattıkları herkesi ağlattı: Yanıma yüzünü göstermeyen üç kişi geldi, bana su verdi…

Tarihler 6 Şubat’ı gösterdiğinde Türkiye asrın felaketiyle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 11 ili salladı. En büyük yıkım ise Hatay’da yaşandı.

On binlerce vatandaşımızın vefat ettiği Hatay’da depremin yaraları sarılırken, 6 Şubat’ın yıl dönümünde yüreklere dokunan hikayeler de ortaya çıktı. Enkaz altında 2 gün kalan 70 yaşındaki Tahir Sarı’nın anlattıkları ise herkesi şaşırttı.

Enkaz altında kurtarılmayı beklediği anları gözyaşlarıyla anlatan Tahir Sarı, “Enkazdayken yüzünü göstermeyen 3 kişi yanıma geldi. Karşıma geldi oturdu. Bana yüzlerini göstermediler. Yeşil bir giyimleri vardı. Bana suyu verdiler içtim. Ben o sırada kurtarmaya çalışanlara bağırdım ben artık refaha kavuştum beni bırakın dedim ama onlardan da ses çıkmadı. Ben sözün bittiği yerdeydim” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞİM BENİ KURTARMAK İSTERKEN…”

Kardeşinin de kendisini kurtarmak isterken hayatını kaybettiğini belirten Sarı, “Kardeşim beni kurtarmaya çalışırken başına su deposu düşmüş ben sonradan öğrendim bunları. Buna da şükür edelim ne yapalım. Allah devletimizi eksik etmesin inşallah bize yardımcı olurlar. Tekrar ayağa kalkarız inşallah Allah bu günümüzü aratmasın” dedi.

“BAŞKA KİMSE YAŞAMASIN”

Yaşadıklarının çok zor olduğunu anlatan Tahir Sarı, “Çektiğim çileler çok zor oldu eşimi kaybettim yanımda. Benim yaşadıklarımı kimse yaşamasın. Eşimi de yanımda kaybettim. Hiç bir şeyim kalmadı. Şu an konteynerde kalıyorum. Enkaz altında 4 saat boyunca seslendim.

İHA


ETİKETLER DepremEnkazTahir Sarı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45