*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milletvekili Mustafa Sarıgül’den “Engelliler Bakanlığı” Önerisi  (Okunma sayısı 225 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Milletvekili Mustafa Sarıgül’den “Engelliler Bakanlığı” Önerisi



CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, engellilerin sorunlarının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki bir genel müdürlükle çözülmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Engelliler Bakanlığı” kurulmasını istedi.

Sarıgül, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bir ülkenin kalkınmışlığının, kimsesizlere, yaşlılara ve engellilere sağladığı hizmetle ölçüleceğini söyledi. İnsan onuruna yaraşan ve toplumla kaynaşan bir yaşam sürdürmenin engellilerin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Sarıgül, Türkiye’deki 10 milyonun üzerindeki engellinin sorunlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki bir genel müdürlük vasıtasıyla çözmenin mümkün olmadığını savundu.

Engellilerin birden fazla bakanlığı ilgilendiren sorunları olduğunu dile getiren Sarıgül, şunları kaydetti:

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yeteri kadar yetkisi yoktur. Bu nedenle bir ‘Engelliler Bakanlığı’ kurulması şarttır. Sayın Cumhurbaşkanına çağrım şudur: Bir kararname çıkarın ve mutlaka ‘Engelliler Bakanlığı’ kurun. Bu bakanlık engellilerle ilgili politikalarını, engelli çeşitlerine ve sayılarına göre tespit etsin. Engelli bireylerin özellikleri ve yapabilecekleri işlere ilişkin doğru bir veri tabanı oluştursun”

Engellilerin kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için TBMM’ye 4 kanun teklifi vereceğini açıklayan Sarıgül, bu tekliflerin, başkasının yardımına muhtaç olan engellilere asgari ücret kadar aylık bağlanmasını, engelli bireylerden ilaç, muayene ve ilave ücret alınmamasını, doğalgaz ve elektrikte yüzde 50 indirim yapılmasını, engelli istihdamının özel sektörde yüzde 3’ten yüzde 5’e, kamuda yüzde 4’ten yüzde 6’ya çıkmasını, engellilerin işe alınırken mezuniyetlerine uygun kadrolara yerleştirilmesini öngördüğünü belirtti.

haber7.com


ETİKETLER EngelliEngelli HaklarıEngelliler BakanlığıErzincanKanun TeklifiMustafa SarıgülTBMM kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45