*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Antalya’da, Kiracı Yaşlı Kadın, Engelli Kızı ile Birlikte Evden Çıkarıldı  (Okunma sayısı 250 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Antalya’da, Kiracı Yaşlı Kadın, Engelli Kızı ile Birlikte Evden Çıkarıldı



Antalya’da yürekleri burkan bir olay yaşandı. Kepez ilçesindeki 3 katlı bir apartmanın zemin katında yaklaşık 4 yıldır zihinsel engelli kızı Zeynep Başkonak ile birlikte yaşayan 73 yaşındaki Jale Berk, öğle saatlerine doğru kapısında icra memurlarını görünce neye uğradığını şaşırdı.

“Evden çıkarıldılar”

Kızının engelli maaşı ve yaşlılık maaşıyla geçinen yaşlı kadın, ev sahibi tarafından icra memurları aracılığıyla evden çıkartılmak istendi. Ancak tahliye kararının kendisine daha önce iletilmediğini öne sürerek eşyalarını çıkartmak istemedi. Ekiplerin ikna etmesi sonucu yaşlı kadın ve kızı evden tahliye edildi.

“Komşum elektriğimi suyumu ödüyor”

Evinin önünde oturup gözyaşlarına boğulan yaşlı kadın, “Ev sahibine beni şikayet etmişler; kedi, köpek besliyor diye. 73 yaşındayım ben nereye gideyim, nereden ev bulayım? Ben sadece engelli kızımla kalıyorum. Komşum elektriğimi suyumu ödüyor, pazara yardım ediyordu. Fazla maaşımız da yok. Bin 300 lira kira ödüyordum. Kirasını da günü gününe ödedim. Ev yok ki. Nereye gideyim? 1 aydır ev arıyordum ama bulamadım. Bulsam çıkacaktım” dedi.

“Gözyaşlarına boğuldu”

Yaşlı kadın, kendisine evden çıkması yönünde hiçbir ihbar kağıdı gelmediğini de öne sürdü. Engelli kızı Zeynep Başkonak ise bir yandan evdeki eşyaları çıkarırken bir yandan da ağladı. Yola oturan Başkonak, uzun süre bağırıp elleriyle dizlerini dövdü.

Öte yandan yaşlı kadın ve kızının eşyaları kullanılmayan bir depoya kaldırılırken, geçici olarak oğlunda kalacağı öğrenildi.

İHA


ETİKETLER AntalyaEngelliEngelli MaaşıEv SahibiKepezKiracıYaşlı Kadın kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45