*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bakanlık Engelli Sağlıkçının Yasal Tayin Hakkını Tanımadı İddiası  (Okunma sayısı 163 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bakanlık Engelli Sağlıkçının Yasal Tayin Hakkını Tanımadı İddiası



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılı eylül ayında görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını kazanan, görme engelli sağlık emekçisinin yasal tayin hakkını tanımadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılı eylül ayında görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını kazanan, güvenlik gerekçesiyle ismini veremeyeceğimiz görme engelli sağlık emekçisinin yasal tayin hakkını tanımadı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, konuya dair bakanlığa bir yazı yazarak süreci takip edeceklerini belirterek “Bakanlığın kendi çalışanını mağdur etmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Ankara’da Mamak Sosyal Hizmet Merkezinde veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yapmakta iken 2022’de girdiği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını kazanan SES üyesi, engelli bir sağlık emekçisi Kocaeli Çocuk Destek Merkezine kuruluş müdür yardımcısı olarak atandı. Eşinin Ankara’da olması, atanma yerinin Kocaeli olması sebebiyle yeniden Ankara’ya tayin isteyen sağlık emekçisinin talebi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kabul edilmedi. Bakanlık gerekçe olarak, ‘Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı sonucu ataması yapılan personel atandıkları yerde en az 3 yıl görev yapmak zorundadır’ dedi.

“BAKANLIK MAĞDUR EDİYOR”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, Bakanlığa bir yazı yazarak mağduriyetin giderilmesini isteyeceklerini dile getirerek “Zaten üyemiz de bir dava sürecine girdi. Benzer bir durumla daha önce karşılaşmadık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kendi çalışanını mağdur etmesini SES olarak kabul etmiyoruz” diye konuştu.

İÇTİHAT KARARI VAR

Konuya dair Danıştay 2. Daire Başkanlığının içtihat kararı da buluyor. Kararda ‘Sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir” deniliyor.

Evrensel


ETİKETLER Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıGörme EngelliSağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri SendikasıTayin kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45