*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ordu’da, Görme Engelli Kadın Araç Sahibinin Saldırısına Uğradı  (Okunma sayısı 166 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ordu’da, Görme Engelli Kadın Araç Sahibinin Saldırısına Uğradı



Ordu’da görme engelli bir kadın, kaldırımda yürürken, kaldırıma park eden bir araç sahibinin sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı. Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Selimiye Mahallesinde akşam saatlerinde kaldırımda bulunan sarı şeritli izli yoldan yürüyen yüzde doksan dokuz görme engelli, yaşlı bir kadın M.Ç., kaldırıma park etmiş durumda bulunan aracı görmeyerek çarptı.

Görme engelli kadın, araç sahibine görme engelli olduğunu, nasıl geçeceğini ve aracını yoldan çekmesini söylediği anda, olayın görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, araç sürücüsü N.Ö., aracından öfke ile inerek, yaşlı kadına önce hakaret ve küfür etti. Daha sonra yaşlı kadının elindeki bastonunu alıp savurdu. N.Ö. çevredeki vatandaşların tepkisiyle olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Sinir krizi geçiren yaşlı kadına çevredekiler yardımcı olarak 112 hattından polisi aradılar. Yaşlı kadının damadı ve gelini olay yerine gelip, olay yerine gelen polislerle birlikte karakola gitti. Şüpheli N.Ö. ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

“TSD Ordu İl Başkanı Selma Gülseren’den Aileye Destek”

TSD Ordu İl Başkanı Selma Gülseren, aileyi arayarak, her türlü yanlarında olduklarını bildirdi. Gülseren yaptığı açıklamada “İnsanların kaldırımlarda özgürce yürümesinin mümkün olmadığı, büyük bir sorumsuzluğun ve işgalin olduğu, sağlıklı insanların bile yürümekte zorlandığı bu yollarda hem engelli olup hem de yaşamaya çalışan insanların bir de şiddet mağduru olması kabul edilebilir bir durum değildir. Engelliye yapılan şiddetin kat kat cezalandırılması gereklidir” diye konuştu.

unyenethaber.com


ETİKETLER AltınorduEngelliye ŞiddetGörme EngelliOrduSarı ÇizgiSinir KriziYaşlı KadınYaya Kaldırımı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45