*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Osmaniye’de Engelli Oğluyla Çadırda Kalan Depremzede Konteyner İstiyor  (Okunma sayısı 207 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Osmaniye’de Engelli Oğluyla Çadırda Kalan Depremzede Konteyner İstiyor



Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde zihinsel ve fiziksel engelli oğlu ile kaldığı belediye tesisinden “çatı yaptırılacak” gerekçesiyle çıkarıldığını iddia eden Kazım Daşöz, oğlu ve eşi ile çadırda yaşamaya başladı. Engelli oğlunun çadırda bakımının zor olduğunu söyleyen Kasım Daşöz, ağlayarak yetkililerden konteyner istedi.

Depremden evi zarar gören Kazım Daşöz, 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu fiziksel ve zihinsel engelli hale gelen 25 yaşındaki Hasan Daşöz ve eşiyle belediye tesisinde kalmaya başladı. Daşöz, kaldıkları tesisten “çatı yapılacak” gerekçesiyle çıkarıldıklarını iddia etti.

Hasarlı olan evlerine giremedikleri için evlerinin yakınına kurdukları çadırda engelli oğullarıyla yaşamaya çalıştıklarını belirten Daşöz, oğlunun bakımının çadırda çok zor olduğunu belirterek, yetkililerden ağlayarak kendilerine konteyner vermelerini istedi.

“Ben Bu Çocuğumla Nereye Gideyim?”

Kazım Daşöz şunları söyledi:

“Saat dörtte deprem olması nedeniyle evden bir şekilde çıktık biz, yatalak oğlum olduğu için. Belediye personeli olarak halı saha görevlisiyim. Halı sahanın orada sabahladık. Sabahlayınca Vezir Özer’in evine yerleştik. Saat bir buçuktaki depremi de orada yedik. Tekrar halı sahaya gittik amcamın oğlunu aradım, “bana kulübün anahtarını yetiştir” dedim. Kulübe girdik biz, hep beraber, yardım etti girdik”

“Çatı Bahanesi ile Çıkarttılar Bizi”

“Bize günlük baskı yaptılar, “konteyner bul, çık” diye. Ben de dedim defalarca benim yatalak oğlum var, mideden peg ile beslenen, konuşma yok bu adamı nereye götüreyim ben? Ondan sonra tantana oldu şu anda da belediye başkanı bize Mart’ın sonuna kadar müsaade etti. İki gün önce belediye başkanını çağırdık, öbür personeli çağırdık, bize şunu bahane etti ‘çatıyı söktüreceğim ben’ dedi. ‘İhalesi dört ay oldu verileli, çatıyı söktüreceğim ben’ dedi. Biz de o sebepten çıktık geldik. Çatı bahanesi çıkarttılar yani bizi, başka bahane bulamadılar çıkartmak için.

“Gittiğim Günden Beri Ağladım”

Çocuk için daha iyiydi bizim için değil. Yani çocuğun mesela yeri rahattı, sıcaktı rutubet yoktu. Yani bu adam hastanede yatabilecek adam. Şartlar, mesela gece ben bunu çektim şapır şapır su damladı. Biz uyku uyumadık. Yani çocuğu ancak bununla koruyabildim. Sağlıklı değil, öksürdü sabaha kadar, çaresizim yani. Yapacağım, götüreceğim bir yer yok. Yetkililerden ben konteyner istiyorum”

Anka Haber Ajansı


 KATEGORİLER HaberlerVideo Galeri
 ETİKETLER DepremzedeEngelliOsmaniyeToprakkaleTrafik Kazası Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri