*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Güney Afrika’da Dünyanın En Yaşlı Kadını Hayata Veda Etti  (Okunma sayısı 331 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Güney Afrika’da Dünyanın En Yaşlı Kadını Hayata Veda Etti



Dünyanın en yaşlı kadını olan Güney Afrikalı Johanna Mazibuko, üç farklı yüzyıla tanıklık ederek 128 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süre önce basına yaptığı açıklamada “Hayatta olmanın ne anlamı var ki? Boş boş oturuyorum” diyen 7 çocuk annesi Mazibuko’nun 3 Mart’ta evinde felç sonucu hayata veda ettiği belirtildi.

Kimlik belgelerine göre 11 Mayıs 1894 doğumlu olan kadın, üç farklı yüzyıla tanıklık etmişti. Çiftlikte büyüyen Mazibuko, hiç okula gitmemişti ve okuma yazma bilmiyordu.

Mazibuko, 128. yaş gününde yaptığı açıklamada, “Hala hayatta olduğuma inanamıyorum. Neden hala buradayım? Çevremdekiler hep öldü” ifadelerini kullanmıştı. 50’den fazla torunu bulunan Mazibuko, hayatının ilk dönemlerinde doğal besinler tükettiğini anlatmıştı.

Çocukluğunu çok iyi hatırlayamadığını belirten yaşlı kadının 12 kardeşinden genç olan üçü de hayatta. Sosyal medyada çok popüler olan Mazibuko, piyano çalmaya düşkünlüğüyle de tanınıyordu.

Sözcü


 KATEGORİLER Dünya
 ETİKETLER FelçGüney AfrikaJohanna MazibukoPiyanoYaşlı Kadın Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri