*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Elazığ’da Engelli Zühal’in Cenazesini Annesi Kabul Etmedi  (Okunma sayısı 236 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6739
Elazığ’da Engelli Zühal’in Cenazesini Annesi Kabul Etmedi



2 yıldır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 12 yaşındaki Zühal G., annesinin cenazesini kabul etmemesi üzerine Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Ağır zihinsel engelli olarak Kayseri’de dünyaya gelen Zühal G., Erzurum’da bir bakımevine gönderildi. Buradaki bakımevinin kapanmasının ardından Zühal G., Elazığ’da başka bir bakımevine nakledildi.

Beslenme sorunu yaşayan Zühal G., özel bir hastanede tedavi görmeye başladı. 12 yaşındaki Zuhal’in, midesinde PEG yöntemi ile (karın duvarından mideye tüp yerleştirilmesi) beslenmesine devam edildi.

“2 Yıl Mücadele Etti”

DHA’nın haberine göre 2 yıl boyunca entübe halde tedavi gören Zühal, daha fazla mücadele edemeyerek dün hayata gözlerini yumdu.

“Namazını, Mezarlık Görevlileri Kıldı”

Kızı ile aynı ismi taşıyan Zühal G. isimli anneyle iletişime geçildi. Anne, engelli kızının cenazesini kabul etmeyince morgdan alınan cenaze, Asri Mezarlık’ta görevlilerce kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

“Gerçekten İnsanlık Ayıbı”

Zühal’in mezarını düzelten görevli, “Gerçekten insanlık ayıbı. İnsanın bu kadar sahipsiz olması gerçekten çok vahim bir şey. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin, Allahüteala kimseyi sahipsiz koymasın. Kimsesizlerin sahibi Allah’tır” dedi.

DHA


ETİKETLER Asri MezarlıkBakımeviCenaze NamazıEngelli KızKayseriZihinsel Engelli kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri