*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SMA’lı Berinay’ın Umudunu Çaldılar: Parayı Göndermediler  (Okunma sayısı 269 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
SMA’lı Berinay’ın Umudunu Çaldılar: Parayı Göndermediler



SMA hastası Berinay Özkesemen’in yaşaması için toplanan parayı aile Almanya’da yaşayan ‘ByKuş’ lakaplı şovmen Sefer Çevik’in kurduğu “Hayalim Hayalindir” kuruluşuna aktardı. Ardından kızlarını alıp tedavi için Dubai’ye gittiler. Ancak para hastaneye transfer edilmediği için Berinay’ın tedavisi yarım kaldı. Paranın ne olduğu bilinmiyor.

Ankara’da yaşayan Zehra ve Burak Özkesemen çifti, kızları 2.5 yaşındaki Berinay’ın SMA tedavisi için gereken 1 milyon 800 bin doların yüzde 65’ini bağış kampanyalarıyla Türkiye’de topladı. Almanya’da gerçekte şirket olan ancak dernek adı altında faaliyet gösteren ‘Hayalin Hayalimdir’ kuruluşu da paranın geri kalanını Avrupa’da topladığını açıkladı. Burak Özkesemen, kendi ellerindeki parayı yurtdışındaki bir bankadan IBAN numarası alabilmek için bu kuruluşa gönderdi.

“Kızım Ölüm Döşeğinde”

Aile, Berinay’ı alıp tedavi için Dubai’ye gitti. Sefer Çevik, aileye ilk etapta 200 bin dolar civarında para gönderdi ve kalanını da aktaracağını söyledi. Ancak aradan beş ay geçmesine rağmen beklenen para gelmedi. İlaç tedavisini alamayan Berinay ve ailesi Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı. Aile, hem Türkiye’de hem de Almanya’da hukuki işlem başlattı. Burak Özkesemen, “Para gelmediği için kızım ölüm eşiğinde. Şu anda yaş sınırı doldu, kilo sınırı da dolmak üzere” dedi.

Sefer Çevik, çektiği videolarla bağış topluyordu!

“Şirketten Ayrıldı”

Sefer Çevik “Bizim elimizde olmayan bazı sebepler yüzünden parayı aktaramadık. Bağış sözü veren insanlar bunu yerine getirmedi. Zaten ben de artık SMA hastalarıyla ilgili kampanyaları kesiyorum” diye açıklama yaptı. ‘Hayalin Hayalimdir’ kuruluşunun mağdur ettiği başka aileler de olduğu belirtiliyor. Kuruluşun internet sitesinde SMA’lı çocukların fotoğraflarıyla online bağış toplanmaya devam ediliyor. Sefer Çevik’in ise şirket yönetiminden ayrıldığı belirlendi.

DHA


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER AlmanyaAnkaraBağışBykuşHayalim HayalindirSefer ÇevikSMA #kayseri de #Bir ilk #Kiralık #Akülü #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Çocuk #Tekerlekli #Sandalyesi 0544 716 20 45 DİYALİZLE YAŞAM ENGELLİLER DERNEGİ KAYSERİ
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri