*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İngiltere’de Umut Veren Çalışma: Alzheimer İlacı Bulundu  (Okunma sayısı 345 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
İngiltere’de Umut Veren Çalışma: Alzheimer İlacı Bulundu



Dünyanın en zor hastalıklarından biri olan Alzheimer, tarihe karışıyor. İngiltere’de Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatacak ilacın önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. İlaç, hastalık için yeni bir başlangıç olarak nitelendiriliyor.

İngiltere’de uzun zamandır süren Alzheimer çalışmaları umut verici bir sonuca ulaşıldı. Genetik uzmanı Prof. Dr. John Hardy, Lecanemab adlı ilacın demansa karşı on yıllardır süren mücadelede “başlangıcın sonunu” işaretleyebileceğine inanıyor. İlaç, hafif demans olanlarda hafıza gerilemesini azaltıyor. İngiltere Alzheimer Araştırma Merkezi’nde görevli D. Susan Kohlhaas, “İnsanlara erken teşhis konulması, araştırma ve tedaviye erken başlanması anahtar olacaktır. Bu bizim için gerçek bir fırsat penceresi” dedi.

“Yüzde 27 Oranında Azaltıyor”

Lecanemab’ın klinik denemelerinde, beyindeki toksik amiloid proteini temizlediğini ve 18 ay sonra semptomların ilerlemesini yaklaşık yüzde 27 oranında yavaşlattığı kanıtlandı. İki haftada bir enjeksiyon şeklinde verilen ilacın gelecek yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor.

“Demans ile Alzheimer Arasındaki Fark”

“Demans” terimi, beyin hücrelerinin tahribatı ve kaybına yol açan bir beyin hastalığı olan kişilerde sık rastlanan belirtileri kapsıyor. Beyin hücrelerinin kaybedilmesi doğal bir süreçken demansa neden olan hastalıkta bu olay çok daha hızlı bir şekilde seyrediyor. Demans deyiminin Türkçedeki en uygun karşılığı “bunama” dır. Demansların büyük çoğunluğunda kişinin işlevselliğinin tekrar düzelmesi mümkün değildir. Beyin tahribatı kişinin bellek, dikkat, konsantrasyon, konuşma ve düşünme gibi zihinsel fonksiyonlarını etkiler ve doğal olarak davranışlarına yansır.

Bunama olarak da bilinmekte olan demans, hafıza ve zihinsel yetilerin bozukluğu sonucu oluşan ve günlük hayatımızı sekteye uğratan hastalıkların hepsini içine alıyor. Alzheimer ise, hafıza kabiliyetinin bozulmasıdır.

TGRT Haber


 KATEGORİLER Sağlık
 ETİKETLER Alzheimer İlacıDemansİngiltereLecanemab #Kayseri #Engelliler #Derneği #Telefon 0533 392 33 8 #kayseri de #Bir ilk #Kiralık #Akülü #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Çocuk #Tekerlekli #Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri