*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunun İlk Toplantısı Yapıldı  (Okunma sayısı 264 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunun İlk Toplantısı Yapıldı



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye’nin, engelli bireylerin hayat standardının yükseltilmesi bakımından dünyada örnek olabilecek konuma geldiğini söyledi.

Bakan Yanık başkanlığında, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen “Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı” yapıldı.

Dünya genelinde 1 milyarı aşkın engellinin bulunduğunu ve Türkiye’de nüfusun yaklaşık yüzde 6,9’unun engelli olduğunu bildiren Yanık, kurulun, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının görev ve yetki alanlarında engellilik politikaları ve hizmetlerinin oluşturulması ve sunulmasında önemli sorumluluk taşıdığını söyledi.

Yanık, engellilerin toplumsal hayatın her alanına eşit, etkin ve doğal katılımlarının sağlanmasını ana hedef olarak belirlediklerini vurgulayarak, engellilerin haklarını kullanabilmeleri için alınan tedbirler ve çeşitlendirilen hizmetlerin imtiyaz ya da lütuf değil, hayata aktif katılmaları olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yaklaşım biçimini son yıllardaki yasal düzenlemeler ve uygulamalarla somut şekilde ortaya koyduklarına işaret eden Yanık, geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile oluşturulan kurulun bugün ilk toplantısının yapıldığını söyledi.

“2030 Engelsiz Vizyon” Belgesi

Yanık, ülkenin 2030’a kadar tüm politika ve hizmetlerinde engellilik açısından yol haritası olacak “2030 Engelsiz Vizyon” belgesini hazırladıklarını hatırlatarak, “Kurulumuz, gerek politika oluşturma gerekse planlama ve uygulama açılarından son yıllarda yürütülen etkili ve iz bırakan çalışmalara ivme kazandırmak için önemli bir mecradır” diye konuştu.

Engellilere yönelik istihdam ve kamu hizmetlerine değinen Yanık, “Sevinçle ve mutlulukla görüyoruz ki engelli bireylerin hayat standardının yükseltilmesi bakımından dünyada örnek olabilecek bir ülke konumuna gelmiş bulunuyoruz. Bu gurur verici başarıda, temsil ettiğiniz kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının özverisi ve gayretinin büyük payı var” ifadelerini kullandı.

AA


ETİKETLER Derya YanıkEngelli HaklarıEngelli İstihdamıEngelsiz Vizyon #kayseri de #Bir ilk #Kiralık #Akülü #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Çocuk #Tekerlekli #Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri