*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TRAKDOSK Ekibi Slovenya’da  (Okunma sayısı 334 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
TRAKDOSK Ekibi Slovenya’da
« : Kasım 09, 2022, 10:05:54 ÖS »
TRAKDOSK Ekibi Slovenya’da



Avrupa Birliği Erasmus + Spor programı kapsamında desteklenen, TRAKDOSK’un partneri olduğu, özel gereksinimli çocuk ve gençlerin spora katılımını ve fırsat eşitliğini arttırmak, özgüvenlerini güçlendirmek amacıyla 33 aydır yürütülen ‘Empowering Youth with Intellectual Disabilities through Sport (SociPORT)’ projesinin etkinliklerine Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da ulus ötesi toplantı ve spor koçları mentörlüğü eğitim etkinliği ile devam edildi. Ljubljana Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde yapılan toplantı ve eğitim etkinlikleri, proje ortağı Eğitim Merkezi Janez Levec Ljubljana, CJL SI ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İki gün boyunca devam eden etkinliklerde; karşılama konuşmaları, eğitim merkezi Centre Janez Levec hakkında bilgilendirme, diğer kurumlarla işbirliği, dahil etme, sporda sosyal içerme ve sosyal içerme yöntemleri, spor fakültesi yüzme havuzunda engellilere yönelik yüzme dersinin uygulamalı gösterimi, masa tenisi dersinin uygulamalı gösterimi, yeni etik ve davranış kuralları, Özel Olimpiyat Slovenya ve projeye katılımı hakkında bilgilendirme, kapsayıcı antrenman seansı ve oyuncularla röportaj gibi konularda seminer çalışmaları ve tartışmalar yapıldı.
Ljubljana Üniversitesi Spor Fakültesi’nde Erasmus + Spor SociPORT projesinin eğitim ve gözlem etkinliğinde ‘Basketbola Dahil Olmak!’ adlı eğitim seansında deneyimlerini spor liderleri ile paylaşan, doğuştan işitme engelli eski profesyonel basketbol oyuncusu Avrupa’nın en yüksek seviyesinde oynayan Sloven basketbolcu Miha Zupan da katıldı.

En üst seviyede ülkesini temsil eden 2.05 boyundaki milli forvet profesyonel basketbol liginde ve EuroCup’ta oynayan işitme engelli tek sporcu olarak ilham veren hikayesini katılımcılarla paylaştı. Zupan, ailesi dahil herkesin işitme engelinden dolayı başarma ile ilgili sorunlar yaşayacağını düşündüğünü ama onun azmi ile büyük başarılar elde ettiğine dair yaşam hikayesinden kesitler paylaştı.

Edirne Sofya – Zagreb ve Ljubljana güzergahında uzun ve aktarmalı yolculuk sonrası TRAKDOSK proje ekibinden yönetim kurulu üyeleri ve spor liderleri: Bülent Bacıoğlu, Ümit Beştepe ve eğitmen Dr.Erdem Demiröz etkinliklere katılım gösterdi. Ayrıca aynı tarihlere denk gelen ve uzun zamandır katılmak istedikleri Ljubljanski Maratonu’na da katılarak organizasyonu deneyimleme ve gözlemleme şansı yakaladılar. 10 binden fazla yarışmacının kayıt yaptırdığı maratonda atletler 10, 23 ve 42 Km parkurlarında ter döktüler.

Projenin bu etkinliği, 8 ülke, 9 kurumdan spor liderleri ve antrenörleri, spor eğitmenleri ve özel eğitim uzmanlarının oluşturduğu toplamda 20 katılımcı ile başarı ile tamamlandı.

Hudut Gazetesi


 KATEGORİLER Spor
 ETİKETLER Avrupa BirliğiEngelliEtkinlikMiha ZupanSlovenyaSpor BilimleriSpor ProgramıTRAKDOSK kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri