*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Van’da Yeni Evlenen İşitme Engelli Çift İşaret Dili ile “Evet” Dedi  (Okunma sayısı 263 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Van’da Yeni Evlenen İşitme Engelli Çift İşaret Dili ile “Evet” Dedi



Van’ın Gürpınar ilçesinde işitme engelli çift, nikah masasında işaret diliyle “evet” diyerek dünya evine girdi. Bir süre önce sosyal medya üzerinden tanışan işitme engelli Diyarbakırlı 27 yaşındaki Serhat Akdağ ile Vanlı 30 yaşındaki Nurgül Sonkur evlenme kararı aldı.

Gürpınar Belediyesi Evlendirme Dairesine müracaat eden çift, işlemlerini tamamlayarak nikahlarını kıymak için gün aldı. Belediyede düzenlenen ve işaret dili tercümanının da hazır bulunduğu törende, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, işaret diliyle iletişim kurduğu Akdağ ve Sonkur’un nikahını kıydı.

Gelin ve damada mutluluk dileyen Tanış, “Çiftimiz ‘mutluluk engel tanımaz’ şiarıyla hayatlarını birleştirdi. Engellilerimizle her şeyden öte kalp yoluyla anlaşıyoruz. Çiftin mutluluğu gözlerinden okunuyor. Kendilerine ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

Engelli çifte Kur’an-ı Kerim ile kitap seti hediye edildi.

AA


ETİKETLER Engelli ÇiftGürpınar Belediyesiİşaret Diliİşitme EngelliSosyal MedyaVan kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri