*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Van’da 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı  (Okunma sayısı 193 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Van’da 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
« : Eylül 19, 2022, 02:09:11 ÖS »
Van’da 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı



Van’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Van’da valilik bahçesindeki törende, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İl Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi ve Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Cafer Uğur tarafından çelenk sunuldu.

Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Uğur, yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin “Gaziler Günü” olarak kutlandığını söyledi.

Gaziler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Uğur, “Ülkemizin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için canımızı seve seve feda etmeye hazırız. Gazilik onuruna erişen bu mutlu günü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Gazilerimizin sergilediği kahramanlık destanları hafızalarınıza hiçbir zaman silinmeyecektir” dedi.

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı askeri bandosunun gösterisiyle devam eden törene, Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Çelikel, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, gaziler, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Törenin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi ziyaret edildi.

AA


 KATEGORİLER AjandaHaberler
 ETİKETLER Gaziler GünüMuharip Gaziler DerneğiVan Büyükşehir BelediyesiVan Valiliği Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45