*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yangında 4 Çocuklu Engelli Babanın Evi Küle Döndü  (Okunma sayısı 323 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Yangında 4 Çocuklu Engelli Babanın Evi Küle Döndü
« : Temmuz 28, 2022, 01:41:02 ÖS »
Yangında 4 Çocuklu Engelli Babanın Evi Küle Döndü



Aydın’ın Karacasu ilçesinde meydana gelen yangında 4 çocuk babası yürüme engelli Hasan Karakaya’nın ailesiyle birlikte kaldığı ev küle döndü. Hiç bir şeyin kurtulamadığı yangının ardından büyük üzüntü yaşayan Karakaya, “16 yıllık emek 10 dakikada bitti” dedi.

Yangın saat 09.15 sıralarında Karacasu İlçesi Bereketli Mahallesi Bucalı mevkinde meydana geldi. Eşi ve 4 çocuğu için yaşam mücadelesi veren yürüme engelli Hasan Karakaya’ya ait ev içindeki eşyalarla birlikte tamamen yandı. Yangın sırasında 7 ve 6 yaşındaki çocuklarıyla birlikte evde olduğu ve duş aldığı öğrenilen Karakaya, yakınları tarafından kurtarıldı. Yürüme engeline rağmen azmi ve ailesi için verdiği mücadele ile tanınan Karakaya’nın eşi ile birlikte düğüne gitmek için hazırlık yaptığı esnada yangının meydana geldiği kaydedildi. Yangında Aydın Büyükşehir Belediyesi Karacasu İtfaiyesi 2 arazözle müdahale ederken Orman İşletme Şefliğine ait bir arazöz ve Karacasu Belediyesi su tankeri takviye olarak olay yerine geldi. Yangında çamaşır makinası, buzdolabı, dikiş makinası, fırın ve bilinen ev eşyalarıyla birlikte 100 kilo buğday, 60 kilo zeytinyağı tamamen yandı. 1,5 ton saman zarar görüp kullanılmaz hale geldi.

“HER ŞEY BİTTİ”

Yangın sırasında banyoda olduğunu söyleyen Hasan Karakaya, “Çocukları duş aldırdım. Dışarı çıkardım. Kendim girdim banyoya. Kardeşim Cafer koşarak geldi. Ev yanıyor diye. Beni zor çıkardılar dışarı. Hayvanlarımız için yonca aldık. Eşim bunların ödemesine destek olmak için gece tütüne çalışmaya gitmişti. Düğüne gidecektik. Mutfak bölümünden çıktığını tahmin ediyoruz. Elektrik kaçağı olmuş olabilir. Bir anda büyüdü. 16 yıllık emek 10 dakikada heba oldu. Hiçbir şeyi kurtaramadık. Tavanı bile yeni yaptırmıştık. Allah’tan hayvanlarımız yayladaydı. Hiçbir şeyimiz kalmadı onların dışında” dedi.

sesgazetesi


ETİKETLER AydınEngelliKaracasuKaracasu İtfaiyeYangın Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri