*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kızılay’da Görme Engelli Kabartmalı Yollar Tehlikelerle Dolu  (Okunma sayısı 239 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Kızılay’da Görme Engelli Kabartmalı Yollar Tehlikelerle Dolu



Kızılay’da, sarı bantlı iz yollardaki (kabartmalı yol) sıkıntılar devam ediyor. Görme engelli vatandaşların daha rahat yürümesini sağlaması gereken sarı bantlı iz yolların birçoğu parçalanmış, eksik ya da araçlar tarafından işgal edilmiş durumda.

Hürriyet Ankara, kentin merkezi Kızılay’da sarı bantlı iz yolların izini sürdü. Kızılay’ın işlek caddelerindeki sarı bantlı iz yolların parçalanmış, eksik ve araçlar tarafından işgal edilmiş olması, görme engellilerin yolunu bulmasını zorlaştırıyor. Sarı bantlı iz yolların çoğunun TSE standartlarına uygun olmadığını belirten Aktif Görme Engelliler Derneği (AKTİFGÖR) Başkanı Şerafettin Hasanoğlu, şunları söyledi: “Sarı bantlı iz yolların olmadığı yerlerin ivedi bir şekilde proje kapsamına alınması, bütün yaşam alanlarına uygulanması gerekiyor. Fakat yerel yönetimler, bunu maliyet yüzünden zamana yayıyor.

NİZAMİ ÖLÇÜDE DÜZENLENMELİ

Kaldırımın diğer paydaşları dediğimiz ağaçlar, otobüs durakları, aydınlatma direkleri ve reklam panoları yürümemize engel teşkil ediyor. Bunların nizami bir ölçüde düzenlenmesi ve yaya sirkülasyonuna engel olmayacak bir şekilde yapılması gerekiyor. Bu yolların çevresinde 60-90 cm arasında bir boşluk bırakılmalı. Özellikle dar kaldırımlar bizim için çok sıkıntılı. Çünkü iz yollar refüj gibi kullanılmalı. Sarı bantlı iz yollarda, sol ayak şeridin dışında, bastonsa en sağdaki şeridi takip edecek şekilde yürünmeli. Fakat araç ve esnaf işgali sadece bizim dizimizi, ayaklarımızı vurmamıza ve yaralanmamıza sebep oluyor.”

MEŞRUTİYET CADDESİ

Kızılay Meşrutiyet Caddesi’nde bulunan sarı bantlı iz yollardan geriye sadece kaldırımdaki izleri kalmış durumda.

KARANFİL SOKAK

Karanfil Sokak’taki sarı bantlı iz yollarda hasar ve yer yer kesinti bulunuyor.

OLGUNLAR CADDESİ

Karanfil Sokak boyunca devam eden sarı bantlı iz yol, Olgunlar Caddesi birleşiminde sona eriyor.

SELANİK CADDESİ-KONUR SOKAK

Selanik Caddesi ve Konur Sokak üzerinde bulunan sarı bantlı iz yollar, araçlar ve esnaf tarafından işgal ediliyor.

Hürriyet


ETİKETLER Aktif Görme Engelliler DerneğiBaşkan Şerafettin HasanoğluErişilebilirlikGörme EngelliHissedilebilir yüzeyKabartmalı YolKızılay Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45 Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri