*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SGK 2021’de Kanser Tedavisine 10 Milyar Lira Harcadı  (Okunma sayısı 520 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
SGK 2021’de Kanser Tedavisine 10 Milyar Lira Harcadı
« : Mart 30, 2022, 01:59:53 ÖÖ »
SGK 2021’de Kanser Tedavisine 10 Milyar Lira Harcadı



Hastaların kanser tedavisi ve ilaç giderlerini karşılayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüm bu kalemler için geçen sene yaklaşık 10 milyar lira harcadı.

SGK, kanser nedeniyle önemli sağlık sorunlarıyla mücadele eden vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Kanser hastalarının radyoterapi, kemoterapi, radyoizotop ve cerrahi işlemlerinden ilave ücret almayan Kurum, hastalığa yönelik koruyucu sağlık hizmetinden malullük aylığına kadar birçok konuda destek sağlıyor.

Hastaların kanser tedavisi ve ilaç giderlerini karşılayan SGK, tüm bu kalemler için geçen sene yaklaşık 10 milyar lira harcadı.

Koruyucu sağlık hizmetleri de destekleniyor

Kanser tedavisinde SUT’un eki listelerde sayılan işlemlerde ilave ücreti kaldıran Kurum, geri ödeme listesindeki 822 kanser ilacının bedelini de karşılıyor.

SGK’nin kanser hastalarına getirdiği ücretsiz sağlık hizmetleri arasında aşılama, ilaçla koruma, erken tanı, iyi beslenme ve sağlık eğitimi gibi kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri de bulunuyor.

Evde sağlık hizmeti alan kanser hastalarının muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip gibi işlem bedelleri de SGK tarafından karşılanıyor. Yol, gündelik ve refakatçi giderleri de SUT kapsamında Kurumca yapılıyor.

Hastalar malulen emekli olabiliyor

Öte yandan, kanser hastaları malulen emekli olabiliyor. İlk teşhisten itibaren SGK’ye başvurulması durumunda 10 yıl sigortalılık, 1800 gün sigorta primi ve çalışma gücünün yüzde 60’ında kayıp halinde kanser türüne göre 18 aya kadar malullük aylığı bağlanıyor.

AA


ETİKETLER Geri ÖdemeİlaçKanserSosyal Güvenlik KurumuTedavi Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri