*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milli Eğitim Bakanı Özer’den Talihsiz Kekemelik Gafı  (Okunma sayısı 390 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Milli Eğitim Bakanı Özer’den Talihsiz Kekemelik Gafı
« : Ocak 16, 2022, 09:56:03 ÖÖ »
Milli Eğitim Bakanı Özer’den Talihsiz Kekemelik Gafı



Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarına ilişkin yapılan mülakatlarda ayrımcılık yapıldığını reddederek: ‘Kekeme iseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız?’ dedi.

Çok uzun zamandır tartışma konusu olan mülakatlara ilişkin soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kayırma iddialarını kesinlikle kabul etmediğini söyledi.

Mülakat kanunda var diyen Özer: “Bu bakanlığın tercihi değil. Kaldırılabilir ancak bunu kaldırmak meclisin iradesinde. Bizim kanun teklifi verme yetkimiz yok biliyorsunuz” dedi.

Tarikat ve cemaat üyelerine mülakatlarda öncelik verildiğine, mülakata müdahale edildiğine dair iddialara değinen Özer: “Bunlar asla doğru değil. Dışarıdan hiçbir müdahale yok. Bu ülkede tek bir Milli Eğitim Bakanlığı var ve orayı da ben yönetiyorum” diyerek iddiaları kesinlikle yalanladı.

KPSS’DE BİRİNCİ OLDU MÜLAKATTA ELENDİ

KPSS’de birinci olup mülakatta ise elenen kişiye dair: “Süreç işliyor, itiraz eder, mahkemeye gider…İtiraz süreci bitti, ayın 14’üne kadar incelenip cevap verilecek.” dedi.

ÖĞRETMENLİK ÖZEL NİTELİKLER GEREKTİREN BİR MESLEK

KPSS sonuçları ile mülakat arasında farklar olmasının normal olduğunu söyleyen Özer, KPSS ile mülakat sonuçlarının yine de %97 oranında uyuştuğunu söyledi ve ekledi: “Size John Nash örneği vereyim. Çok büyük bir dehaydı ama iyi bir öğretmen olabilir miydi? Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela…

Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuşmuyorum. Öğretmenlikte işin pedagojik, psikolojik boyutu da var, bunu unutmayalım. Kısacası eğitim üzerinden, gençler üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum.

Bakın Kılıçdaroğlu çıktığı yayında ‘Ben zaten Milli Eğitim Bakanı ile görüşmeye gitmedim’ dedi. Nagehan Hanım ben herkesle görüşürüm. Amaç görüşmek olsaydı, doğru bir dille randevu istenseydi neden görüşmeyeyim? Kaldı ki Kemal Bey ben bakan olduğumda bir ‘hayırlı olsun’a geldi mi? CHP’den grup başkanvekili ve başka vekiller daha önce geldiler, görüştük. Bizim herkese kapımız açık. MEB çok şeffaftır. Bizim gizli saklı işimiz yok.”dedi.

Kamu Gündemi


ETİKETLER KekemelikKPSSMilli Eğitim Bakanı Mahmut ÖzerMilli Eğitim BakanlığıMülakatÖğretmen Atama#KAYSERİENGELLİLERDERNEĞİ #DiyalizleYaşamEngellilerDerneğiKayseri#ömerbaşkankayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri