*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Işık Üniversitesi’nde Engelli Farkındalık Atölyesi  (Okunma sayısı 342 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Işık Üniversitesi’nde Engelli Farkındalık Atölyesi
« : Aralık 19, 2021, 11:16:09 ÖÖ »
Işık Üniversitesi’nde Engelli Farkındalık Atölyesi



Işık Üniversitesi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü, ‘Engelleri Işığımızla Aşıyoruz’ başlığı ve engelli farkındalığını artırmaya yönelik bir dizi etkinlikle karşıladı. 1-3 Aralık tarihleri arasına yayılan etkinliklerin 1 Aralık’ta gerçekleştirilen ilkinde; Engellilerle İletişim Uzmanı, Engelsizkariyer.com Kurucusu, Engelli İstihdamı Uzmanı Mehmet Kızıltaş ile engelli farkındalığına yönelik atölye çalışması gerçekleştirildi. Işık Üniversitesi Rektör V. ve Engelli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın açış konuşmasını yaptığı çevrim içi atölye çalışması yoğun ilgi gördü.


Işık Üniversitesi Rektör V. ve Engelli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman açış konuşması yapıyor.

İlham veren, düşündüren ve harekete geçiren sunumu ile Mehmet Kızıltaş’ın online gerçekleştirdiği atölyede engellilerle iletişim, toplumsal engelli algısı, yetersiz ve yanlık bilgilerin ortaya çıkardığı engelli önyargısı ve ayrımcılık, engellilerle ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar gibi gibi önemli başlıklarda uygulamalar yaptı.

Etkinlik dizisinin 2 Aralık’taki bölümünde sabah saatlerinde, Şile kampüste bulunan Galeri Işık Şile’de Üniversitesi Öğr. Gör. Yusuf Ermez’in Türk İşaret Dili Alfabesi 2. Kişisel İllüstrasyon Sergisinin açılışı yapılırken, öğleden sonra ise yine Öğr. Gör. Yusuf Ermez’in konuk olduğu, ‘Sanat Engel Tanımaz’ başlığıyla çevrim içi bir söyleşi gerçekleştirildi.

3 Aralık’ta ‘Spor Engel Tanımaz’ başlığıyla düzenlenen çevrim içi söyleşiye ise Milli Paralimpik Okçu Bahattin Hekimoğlu, Milli Paralimpik Basketbol Oyuncusu Çağla Nur Uzundurukan ve Basketbol Antrenörü Davut Güngör katılarak, spor dalında engellilerin yaşadıkları deneyimleri paylaştı.
alıntı

ETİKETLER 3 Aralık Dünya Engelliler GünüDünya Engelliler GünüEngelli FarkındalığıEngellilerHasan Bülent KahramanIşık kayseri kocasinan ÜniversitesiMehmet Kızıltaş ikindiden sonra Cuma sayılır. Cumanın hayrına bir emanet daha sahibine teslim edildi vesile olanlardan
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri