*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Aylıkları Açlık Sınırının Bile Çok Altında  (Okunma sayısı 347 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Engelli Aylıkları Açlık Sınırının Bile Çok Altında
« : Aralık 04, 2021, 04:25:24 ÖS »
Engelli Aylıkları Açlık Sınırının Bile Çok Altında



TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İyi Parti’nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda İYİ Parti’nin “Engelli vatandaşların sorunları”, HDP’nin “Düşük faiz, yüksek kur politikalarının ekonomiye etkileri” ile CHP’nin “Merkez Bankası ve döviz kurlarına” ilişkin grup önerileri görüşüldü.

Partisinin grup önerisi üzerine konuşan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, engelli vatandaşlara yönelik yürürlükteki kanunların yetersiz olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre 2,6 milyon engelli vatandaşın olduğu bilgisi paylaşılsa da sivil toplum kuruluşlarına göre gerçek engelli sayısının 8,5 milyonun üstünde olduğunu ifade eden Kabukcuoğlu, “Engellilerin sorunları, insani boyutu, sosyal boyutu ve iktisadi boyutu ile toplumların öncelikli ve önemli sorunları arasında yer almaktadır.” diye konuştu.

Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılma konusunda çeşitli problemlerle karşılaştığına dikkati çeken Kabukçuoğlu, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yüzde 40 engellilere ayda 661 lira, yüzde 70 ve üzeri engelli olanlara 991 lira aylık ödenmektedir. Bu sadece adı olan ancak kişinin ihtiyaçlarını karşılamaktan son derece uzak bir bedeldir. Bu destek; açlık sınırının yüzde 30’u, yoksulluk sınırının ise yüzde 10’udur. Yani engelli vatandaşlarımız açlık sınırının bile çok altında bir destekle hayata tutunmaya mecbur bırakılmaktadır.” görüşünü dile getirdi.

AA


ETİKETLER Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıEngelliEngelli AylığıEngelli KanunuEskişehir Milletvekili Arslan KabukcuoğluİYİ Parti
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri