*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Arasında Erişilebilirlik Toplantısı  (Okunma sayısı 460 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Türkiye ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Arasında Erişilebilirlik Toplantısı



Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Erişilebilirlik konusunda işbirliği konulu çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’deki engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımlarının sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan KKTC Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi yetkilileri ve Genel Müdürlüğümüz Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığının katılımıyla çevrimiçi bir toplantı gerçekleşti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet AKDENİZ ve Yakındoğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahriye ALTINAY ile Genel Müdürlüğümüz Erişilebilirlik Dairesi Başkanı Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ ve uzmanların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, öncelikle KKTC’de yapılması planlanan erişilebilirlik çalışmaları ile ilgili bilgi alındı.

Toplantıda Ülkemizdeki erişilebilirlik mevzuatı, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Sistemi ve İzleme ve Denetleme Formları, “2020 Yılı Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri” planlama süreci, halen devam etmekte olan “Erişilebilirlik Atölyeleri: Kaldırımlar” çalışması ve eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler aktarıldı. Bu çalışmalardan bazılarının KKTC’de de uygulanması için Genel Müdürlüğümüzce teknik bilgi desteği sağlanabileceği, KKTC’deki yönetici ve personele yönelik Bakanlığımız erişilebilirlik teknik ekibi tarafından engellilik ve erişilebilirlik konularında eğitim verilebileceği belirtildi.

Ayrıca KKTC’deki Belediyelere yönelik kaldırımlar ile ilgili Erişilebilirlik Atölyesinin gerçekleştirilebileceği, Ülkemizde erişilebilirliğin yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen Erişilebilirlik Destek Projelerinin bir benzerinin KKTC’de uygulanması halinde teknik bilgi desteği verilebileceği tarafımızca iletildi. Söz konusu toplantıda, KKTC Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi ile Genel Müdürlüğümüzün erişilebilirlik konusunda gelecekte yürüteceği işbirliğinin olumlu sonuçlar elde edilmesine katkı sağlayacağı mütalaa edildi.

Kaynak: aile.gov.tr/eyhgm


ETİKETLER Dr. Deniz Çağlayan GümüşEngelliEngelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel MüdürlüğüErişilebilirlikKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sağlığımız için mutluluğumuz ve huzurumuz için Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği her yerde mevsim ne olursa olsun bize hep bahar seviyoruz hepinizi kayseri 💕
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri