*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli insanlarımızı toplum içinde kabullenmesini öğrenin artık  (Okunma sayısı 538 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Engelli insanlarımızı toplum içinde kabullenmesini öğrenin artık



Engelli insanlarımızı toplum içinde kabullenmesini öğrenin artık. Bizler de bu toplumun birer ferdiyiz ve parçasıyız.
Bırakın artık bizler hakkında ileri geri konuşmaları. Biraz da takdir etmeyi öğrenin bizleri de. Birçok sağlıklı insanın yapamadıklarını bizler hayata olan bağlılığımız ve azmimiz ile başarabiliyoruz.
Bizlere köstek olmayı bırakın. Hayatla olan yaşam savaşımızı ve mücadelemizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Belki düşeceğiz ama her seferinde yeniden ayağa kalkıp, yolumuza devam edeceğiz ve sizleri utandıracağız. Ey hayat ne kadar acımasız olursan ol, bizleri yenemeyeceksin.
Bir engelli olarak yaşadığımız ortamlarda, engelimizden dolayı bazı insanların düşüncesizce kullandıkları sözlerden etkilendiğimiz olmuştur. Bu insanların bizleri kırması ve bizleri anlamaması gerçekten çok üzücü bir durum olarak nitelendirilebilir.
Elbette hiç kimse engelli olmak istemez. Fakat engelli olmak, ya da olmamak, kimsenin kendi tercihi doğrultusun da değildir. Bundan dolayı tercih bizim elimizde değilse, herkeste engelli olabilir. Bunu düşünerek, insanların bizleri daha iyi anlamaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hayatta ne olacağı hiçte belli değildir. Bir gün bakarsınız hayatınızda birçok şeyler değişmiştir. Umarım bütün insanların hayatları hep olumlu ve iyi yönde değişir.
Toplumdaki bütün insanların bizi, en iyi sekil de anlamaları temennisiyle;
Acıma ve sempati değil, herkes için empati istiyoruz.
Bizlere ayrıcalıklı davranılmasını istemiyoruz, ancak herhangi bir konuda engelli olmayan biri ile eşit koşullara sahip değilsek eşit koşullara sahip olacak kadar pozitif ayrımcılık istiyoruz.
Engellilik kavramını ve görselliğini kullanarak, maddi ve manevi kazanç sağlayan kurum ve kuruluşları ile kişileri reddediyoruz.
Engelli otoparklarına, engelli olmayan kişilerin araçlarının park etmesini, park edenlerle neden oraya park etmemesi konusunda gereksiz tartışmalara girmek istemiyoruz.
İster bedensel, ister zihinsel, ister bunların dışında herhangi bir engeli olsun, engellileri geri zekalı sınıfına koyan zihniyeti şiddetle kınıyoruz.
Aciz ve yardım muhtaç kategorisinde algılanmak istemiyoruz. Çünkü bunu oluşturan bizler değiliz, bu durumu oluşturan koşullardır....!!!
ALINTI...
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri