*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ÖTV İndirimli 2021 Sıfır Engelli Araç Fiyatları Ne Kadar?  (Okunma sayısı 578 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
ÖTV İndirimli 2021 Sıfır Engelli Araç Fiyatları Ne Kadar?
« : Ağustos 21, 2021, 03:07:34 ÖÖ »
ÖTV İndirimli 2021 Sıfır Engelli Araç Fiyatları Ne Kadar?



Türkiye’de engelli vatandaşlara yönelik sağlanan kolaylıklardan biri de sıfır araç satın alırken yapılan ÖTV indirimidir. Engelli vatandaşlar almak istedikleri sıfır araca çok uygun fiyata ulaşabiliyorlar. Bu kampanya ile birlikte gündelik hayatta ulaşım problemi yaşayan engelli vatandaşların sorunları bir nebze de olsun çözülmüş oluyor. 5 yılda bir bu haktan yararlanabilen engelli vatandaşlarımız “ÖTV indirimi ile alınan engelli araç fiyatları ne kadar?” sorusun yanıtını merak ediyorlar. Sıfır engelli araç fiyatları 2021 konusunda detayları hazırladık.

Engelli vatandaşlar için düzenlenen sıfır araç kampanyası 2021 yılında da rağbet görmekte. Bu indiriminden faydalanmak için sıfır kilometre ve en fazla 1.6 motor hacmine sahip araçlar tercih edilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18’lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40’a varan bir indirim söz konusu olmaktadır.

SIFIR ENGELLİ ARAÇ FİYATLARI

Engelli vatandaşlar sıfır araç almak isterseler, devletin düzenlemiş olduğu ÖTV indiriminden yararlanabilirler. Bunun için bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlardan biri alınabilecek araç türleridir. İşte ÖTV Kanunu’na göre araç türleri:

1600 cm³ ya da altında motor silindir hamine sahip otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtları, ATV vb. taşıtlar (Türk Gümrük Tarife Cetveli’nde 87.03 pozisyonunda yer alanlar)
Eşya taşımaya mahsus olarak, 2800 cm³ ya da altındaki motor silindir hacmine sahip kamyonet, pick-up, panelvan vb. taşıtlar (Türk Gümrük Tarife Cetveli’nde 87.04 pozisyonunda yer alanlar)
Motosikletler (Türk Gümrük Tarife Cetveli’nde 87.11 pozisyonunda yer alanlar)
Bir diğeri ise engelli raporu %40 ve üzeri olan kişilerin kendi, engelli raporu %90 üzeri olan kişilerin kendi ve 3. dereceye kadar yakınlarının satın alabilmesidir. Engel sebebi dikkate alınmamaktadır.
ÖTV indirimli araç fiyatları hesaplaması yapalım. Örnek bir otomobil hesaplayacak olursak; 1600 cm³’e kadar motor silindir hacmi olan ve satış bedeli 250.000 TL olan aracın ham bedeli 132.415 TL olarak hesaplanır. Aracın ham bedeli üzerinden %18 KDV tutarını hesaplayıp ham bedele ekleme yapılacaktır.

Yani;

132.415*1.18= 156.250* TL olur. Bu arada araç fiyatları bayiye göre değişiklik gösterebileceğini hatırlatmak isteriz.

ENGELLİ RAPORU İLE ARAÇ ALIMINDA ÖTV İNDİRİMİ NASIL HESAPLANIR?

Engelli vatandaşlar sıfır araç almak için önce fiyat araştırması yapmaktadırlar. Fiyatlar alınacak aracın modeline ve özelliklerine göre değişmektedir. Eğer fiyat hesaplaması yapmak istiyorsanız İnternet üzerinden https://otvhesapla.engelliler.gen.tr/ bu adrese tıklayarak hesaplama yapabilirsiniz.

Açılan ekranda üst kısımdaki ‘Hesaplama Yöntemleri’ sekmesine tıklayarak hesaplama yapacağınız aracın ÖTV oranını seçmelisiniz.
‘Aracın Fiyatını Buraya Girin’ sekmesine almayı düşündüğünüz veya planladığınız araç fiyatını yazın.
Araç fiyatını girdiğiniz zaman ‘toplam’ yazan kısımda ‘Aracın İndirimli Fiyatı’nı hemen görüntülemiş olacaksınız.
Bu ekrandan almış olduğunuz fiyat aralıkları aracın ÖTV, KDV dahil liste satış fiyatıdır.
Sabah


ETİKETLER Araç FiyatlarıEngelliKDVOtomobilÖTV kayseri Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri olarak İlimizde faaliyet gösteren
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri