*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelliler Milli Takımı Afyonkarahisar’da Kampa Girdi  (Okunma sayısı 537 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
İşitme Engelliler Milli Takımı Afyonkarahisar’da Kampa Girdi



İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı ile İşitme Engelliler Kadın Milli Basketbol Takımı, ikinci kez Afyonkarahisar’da kampa girdi.

Milli takımlar, teknik direktör Ramazan Karacif ile başantrenör Özlem Şencan yönetiminde kamp için geldikleri Afyonkarahisar’daki otele giriş yaptı. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Üyesi Mehmet Alaattin Nalcıoğlu ve Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci de Afyonkarahisar’da kampa giren milli takımları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Yakup Ümit Kihtir, AA muhabirine, federasyonun 24 branşta faal olduğunu söyledi.

Bu branşlar içerisinde eleme maçları olan takımlar olduğunu dile getiren Kihtir, şöyle konuştu:

“Öncelikle futbol takımımızın 29 Ağustos’ta eleme maçı var. Onun için burada kampa girdik. İnşallah bu eleme maçlarını geçip 2022’de Brezilya’da düzenlenecek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’na (Deaflympics) katılacağız. Kadın basketbol takımımız da burada. Onlar da önümüzdeki ay İtalya’ya gidecek. Kota maçları var. İlk 4’e girerlerse onlar da Deaflympics’e katılma hakkı kazanacaklar. Bizim için çok önemli maçlar. Hocalarımızla, teknik ekiplerimizle ve bizi destekleyenlerle beraber hazırlanıyoruz.”

Kendileri için salgın döneminde sporcuların sağlıklarını koruyarak antrenman yapabilmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Kihtir, havasının çok iyi olması nedeniyle Afyonkarahisar’da verim bir kamp süreci geçirdiklerini ifade etti.

Gürsoy: “İki büyük sınav var”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı’nın dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonlukları olduğunu dile getirdi.

AA


ETİKETLER İşitme Engelliler Kadın Milli Basketbol Takımıİşitme Engelliler Milli Futbol TakımıKampÖzlem ŞencanTeknik Direktör Ramazan KaracifTFF Engelliler Koordinasyon KuruluTürkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Kayseri 4 otobüs 150 kişi seferdeyiz
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri