*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Aşık Veysel’in Adı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yaşatılacak  (Okunma sayısı 771 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Aşık Veysel’in Adı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yaşatılacak



Çankaya Belediyesi, sanat atölyelerinden sesli kütüphaneye, ebeveynlere yönelik kurslara kadar hizmet verecek Engelsiz Yaşam Merkezi’nde halk ozanı Aşık Veysel’in adını yaşatacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sokullu Mehmet Paşa Mahallesinde yapımı süren Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi, dezavantajlı bireyler ve aileleri için sosyalleşme ve eğitim merkezi olacak.

Bu yıl içinde hizmete açılacak Yaşam Merkezi’nde ebeveynler için kurslar, 65 yaş ve üzeri sakinler için de Baharevi yer alacak.

Engelli bireylerin günlük yaşam becerilerini karşılamayı öğrenebilecekleri örnek ev modelinde düzenlenen mutfak, salon ve banyo şeklinde planlanan Bağımsız Yaşam Ünitesi’nin de bulunacağı merkezde Çengel Atölye’nin faaliyetleri de yürütülecek.

Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ayrıca engelli çocuklar için kreş, grup terapileri için çalışma odası, bireysel danışmanlık ve psikososyal danışmanlık hizmetlerinin verileceği Bireysel Görüşme Odası, resim ve müzik atölyeleri, cam atölyesi, ahşap atölyesi, dans atölyesi, toplantı ve etkinlik salonu yer alacak.

Çankaya Belediyesi’nin görme engelli bireyler için hizmet verdiği Sesli Kütüphane de yeni merkezde faaliyet gösterecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, göreve geldiği 2014’ten bu yana söz verdiği hizmet ve projelerin daha fazlasını halkın hizmetine sunduklarını belirtti.

Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak Engelsiz Yaşam Merkezi’ne halk ozanı Aşık Veysel’in adını verdiklerini aktaran Taşdelen, “Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli yurttaşlarımıza birçok alanda katkı sağlayacak. Merkezimizin bir an önce hizmete girmesi için çalışmalarımız sürüyor. Böylesine anlamlı bir proje için büyük heyecan duyuyoruz. Hem engelli yurttaşlarımıza hem de anne babalarına katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

AA


ETİKETLER Aşık VeyselÇankaya BelediyesiEğitimEngelliEngelsiz Yaşam MerkeziKurs
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri