*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kayseri Üniversitesi’ne Erişilebilir ‘Turuncu Bayrak’ Ödülü  (Okunma sayısı 497 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Kayseri Üniversitesi’ne Erişilebilir ‘Turuncu Bayrak’ Ödülü



Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Engelsiz Üniversitesi Ödülleri-2021 sahiplerini buldu. Buna göre Kayseri Üniversitesi’nin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, engelliler ile ilgili mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı “Turuncu Bayrak” ödülüne layık görüldü.

Kayseri Üniversitesi’nin Rektörlük binası ile Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu ile Pınarbaşı Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu, engelliler ilgili mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı turuncu bayrak adayı olmaya hak kazandı. Turuncu bayrak alan ve turuncu bayrak adayı olmaya hak kazanan birimlerin müdürlerine Senato Toplantısı öncesi belgeleri takdim edildi. Belge takdim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, turuncu bayrak ödülü kazanan ve turuncu bayrak ödülü adayı olan birimlere ve üniversitemizin engelsiz kampüs çalışmalarında emeği geçenlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Rektör Karamustafa, turuncu bayrak adayı olmaya hak kazanan birimlerin de en yakın zamanda turuncu bayrak ödülünü alacaklarına inandıklarını ifade etti.

Turuncu Bayrak Ödülü Nedir?

Yükseköğretimde öğrenim gören engelli öğrencilerin fiziksel mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla engelsiz üniversite ödülleri kapsamında mekanda erişebilirlik alanında ilk defa 2018 yılında YÖK tarafından verilmeye başlanan bir ödüldür. Turuncu bayrağın geçerlilik süresi üç yıldır. Bu sürenin sonunda üniversitenin başvuracağı yıla ait ölçütlere göre tekrar başvuru gerçekleştirilmesi gerekiyor.

İHA


ETİKETLER EngelliErişilebilirlikKayseri ÜniversitesiProf. Dr. Kurtuluş KaramustafaRektörlükYükseköğretim Kurulu 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun Mustafa Kemal Atatürk Doğum günün kutlu olsun Atam
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri