*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Serkan Yakın Adalar Seyahatinde Erişilebilir Tuvalet Bulamadı  (Okunma sayısı 380 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Serkan Yakın Adalar Seyahatinde Erişilebilir Tuvalet Bulamadı



Bedensel engelli menajer Serkan Yakın’ın Adalar seyahati, engelli tuvaleti bulamadığı için eziyete döndü.

Burgazada’da itfaiye erlerinin yardımıyla normal bir tuvaleti kullanmak zorunda kalan Serkan Yakın isyan etti.
Cam kemik hastası Serkan Yakın, engellere ve gelişim bozukluğuna rağmen 4 yaşında okuma yazma öğrendi. Hayata sıkı sıkıya sarılan Yakın, genç yaşta iş hayatına atıldı. Birçok dizide rol aldı, radyo yayıncılığı ve menajerlik yaptı, oyunculuk ajansı kurdu. Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi oldu.

Serkan Yakın, cuma günü arkadaşlarıyla birlikte Burgazada’ya gitti ancak güzel başlayan seyahat, engelli tuvaleti bulamadığı için eziyete döndü. Adayı karış karış dolaşan, dükkân sahipleriyle tek tek konuşan Serkan Yakın hiçbir mekânda engelli tuvaleti bulamadı. Serkan Yakın bunun üzerine Burgazada İtfaiyesi’ne giderek tuvalet için yardım istedi. Personelin yardımıyla itfaiye binasının içerisinde ihtiyacını gideren Serkan Yakın yaşadığı olayları sosyal medyada paylaştığı videoda dile getirdi.

ENGELLİ TUVALETİ ÇOK MU ZOR

Serkan Yakın, Hürriyet’e şunları söyledi: “Bostancı ve Kadıköy’de engelliler için parklarda ve sahillerde tuvaletler var. Adalara bir engelli tuvaleti yapmak ne kadar zor olabilir. Her adaya engelliler için tuvalet koyulabilir. Sonuçta adalara engelli insanlar da geliyor. Bu rezalete artık bir son verin, çok ayıp. Burası turistik bir yer. Bu ayıbı sonlandırın. Bu hayatta biz yok muyuz?”

AÇIKLAMA YAPILMADI

Adalar Belediyesi yetkilileri Serkan Yakın’ın yaşadıklarıyla ilgili sorularımıza “Daha sonra açıklama yapacağız” diyerek yanıt verdi.

Hürriyet


ETİKETLER Adalar BelediyesiBedensel EngelliBurgazadaEngelli TuvaletiErişilebilirlikMenajerSerkan Yakın Amaliyat ekibi başta Ayhan Dinçkan  hocamız, Ümit Özçelik  hocamız, Nadir Alpay  hocamız ve emeği geçen ismini sayamadığım tüm kayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri