*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ataması Yapılmayan Engelli Öğretmenler Eylem Yaptı  (Okunma sayısı 641 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Ataması Yapılmayan Engelli Öğretmenler Eylem Yaptı
« : Haziran 03, 2021, 02:21:01 ÖS »
Ataması Yapılmayan Engelli Öğretmenler Eylem Yaptı



Atama Bekleyen Engelli Öğretmenler Platformunun çağrısıyla bir araya gelen öğretmenler Ankara Ulus’ta Zafer Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Engelli Kamu Personeli Sınavı’nın (EKPSS) ardından atama bekleyen engelli öğretmenler, seslerini duyurmak için bugün yurdun dört bir yanından gelerek Ankara Ulus’ta Zafer Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Atama Bekleyen Engelli Öğretmenler Platformunun çağrısıyla bir araya gelen öğretmenler adına ABEÖP Sözcüsü Engelli Öğretmen Adayı Ümit Baday basın açıklamasını okudu. Çalışma hakkının bir insan hakkı olduğunu söyleyen Baday, “Bizler bugün, devletimizin Anayasa ile teminat altına almış olduğu çalışma hakkımızı talep etmek için buradayız. Biz de herkes gibi topluma tam, eşit ve etkin katılmak istiyoruz” dedi.

“MEB YÜZDE 3’LÜK ENGELLİ KONTENJANINI DOLDURSUN”
Baday, 2021 Haziran ayında atama bekleyen 2 bin 511 engelli öğretmen için ifade edilen sözleri hatırlatarak, “Anayasal hak olan çalışma hakkımızın, yasa ile tanımlanan yüzde 3’lük kontenjan hakkımızın ve yasal güvence altına alınan kamuda istihdam hakkımızın Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi ile taahhüt edildiğini hatırlatıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021 Haziran ayı içinde EKPSS ile öğretmen alımı yapmasını isteyen Baday, “MEB’nın yüzde 3’lük engelli kontenjanını doldurmasını istiyoruz. KPSS puanı ile öğretmen alımlarında eş zamanlı olarak EKPSS puanı ile de engelli öğretmen alımının yapılmasını ve bir an önce atama tercih kılavuzunun yayınlamasını talep ediyoruz” dedi.

EVRENSEL


ETİKETLER AtamaAtama Bekleyen Engelli ÖğretmenlerEngelli Kamu Personeli Seçme SınavıEngelli Öğretmenİşim Olsun Engelli İstihdamı ProjeKontenjanMEB
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri