*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye’de İlk Kez Aktif Sağlıklı Yaşam Merkezi Kurulacak  (Okunma sayısı 682 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Türkiye’de İlk Kez Aktif Sağlıklı Yaşam Merkezi Kurulacak



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı.

 “Daha sağlıklı bir dünya için daha aktif insanlık” prensibiyle hareket etmekte olan Dünya Sağlık Örgütünün, toplumun farklı yaş gruplarını, engel grupları ve süreğen rahatsızlıkları ile bütüncül bir bakış açısıyla ele alan perspektifi, günümüzde tüm dünyada kabul görmüş bir yaklaşımdır.

Alanındaki uluslararası gelişmeleri, ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik olarak ulusal düzlemde uyarlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi arasında, hem ulusal hem de uluslararası hizmet üretecek Türkiye’de bir ilk olan Malatya’nın Kale İlçesinde faaliyet gösterecek “Aktif Sağlıklı Yaşam Merkezi” için ilk adım atıldı.

Protokol törenine MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, katıldılar. Bakanlığa bağlı Malatya Huzurevi ile Malatya Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakım hizmeti verilen yaşlı ve engellilere daha kaliteli bir sağlık ve bakım hizmeti verilebilmesi adına gerçekleştirilen protokol ile üniversitenin eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin sürdürülmesi, yaşlı ve engellilerin rehabilite edilerek sosyal hayata kazandırılması, üniversitenin öğretim elemanı ve öğrencilerine uygulama alanı oluşturulması hedefleniyor.

Sağlığı Bütüncül Olarak Ele Alacak Aktif Sağlıklı Yaşam Merkezini Kuruyoruz

 Aktif ve sağlıklı yaşamı bütüncül bir bakış açısıyla ele alacak şekilde, bir eğitim üssü ve sosyal rehabilitasyon merkezi olarak tasarlanan Aktif Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde sağlıklı kür programları ile uygulamalarının yapılması,  kırılgan gruplara yönelik yalnız yaşama becerileri ile bireylerin kendi kendine yetebilmesine yönelik programlara öncelik verilmesi söz konusu. Bu programlar ile ev içi bireysel yaşam becerisinin desteklenmesi, organik yaşam çerçevesinde organik beslenme, fiziksel aktiviteler, el becerileri geliştirme eğitimleri, sanat terapi programları, dijital ve finansal okur yazarlık gibi farklı alt dallarda kırılgan grupların ihtiyaçlarına yönelik eğitim faaliyetleri düzenlenmesi planlanıyor.

Türkiye’de Bir İlk Olan Aktif Sağlıklı Yaşam Merkezi, Hem Ulusal Hem Uluslararası Düzlemde Hizmet Üretecek

Ulusal ve uluslararası düzlemlere aynı anda hitap etmek üzere geliştirilen Aktif Sağlıklı Yaşam Merkezi, eğitim içerikleri, konaklamaya müsait yapısı ve hitap grubu ile Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Yaşlılarımız ve engellilerimiz bu merkezde konaklayarak ihtiyaçlara yönelik olarak tasarlanmış çeşitli eğitim programları ve faaliyetlerden faydalanabileceklerdir.

Protokol töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ ve emeği geçenlere teşekkür ederek, kurulması planlanan Yaşlı Yaşam Merkezi’nde yaşlıların hem sosyal hem fiziksel rehabilitasyonu sağlayarak, yeniden toplum içinde yer almalarını kolaylaştıracak faaliyetler yürütülmesini hedeflediklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi arasında; Hem ulusal hem de uluslararası hizmet üretecek Türkiye’de bir ilk olan Aktif Sağlıklı Yaşam Merkezi için ilk adımın atıldığını belirten Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, “Bu Merkezde kırılgan gruplar için bireysel yaşam becerilerinin geliştirilmesi, organik yaşam, organik beslenme eğitimleri, el becerileri geliştirme eğitimleri, sanat terapi programları, dijital ve finansal okur yazarlık eğitimleri, sanat ve spor alanlarında çeşitli programlar gerçekleştirilecektir. Yaşlılarımız ve engellilerimiz bu merkezde konaklayarak bu programlardan faydalanabileceklerdir.” dedi.

aile.gov.tr/eyhgm


ETİKETLER Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıEngelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel MüdürlüğüMalatya Turgut Özal ÜniversitesiRektör Prof. Dr. Aysun Bay KarabulutSağlıklı Yaşam Merkezi
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri