*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Danimarka SMA’lı Bebeklerin Zolgensma İlacını Onayladı  (Okunma sayısı 719 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Danimarka SMA’lı Bebeklerin Zolgensma İlacını Onayladı
« : Haziran 10, 2021, 04:37:10 ÖS »
Danimarka SMA’lı Bebeklerin Zolgensma İlacını Onayladı



Zolgensma, Danimarka’da onaylandı.
27 Mayıs 2021 tarihi itibariyle SMA’lı olan Danimarkalı bebeklere Zolgensma adı verilen gen tedavisi ile tedavi sunulması Tıp Konseyinin önerisi ile mümkün hale geldi. Musküler Distrofi Vakfı direktörü Henrik Ib Jørgensen, diğer SMA ilaçlarında olduğu gibi, bu tedavinin de uzun bir onay süreci olmadan kullanımına başlamasından memnuniyetini dile getirdi.
Danimarka İlaç Ajansı’nın kararı, Spinal Muscle Atrofi (SMA tip 1) ile doğan ve altı aylıktan küçük çocuklara artık Zolgensma ile tedavi sunulabileceği anlamına geliyor. Çocuğun altı aylıktan küçük olmasına ek olarak, çocuğa günde 16 saatten fazla solunum cihazı gibi solunum yardımı almaması da ön şart olarak koyuldu.
Mevcut tedavi Spinraza çocuğa hayatının geri kalanında dört ayda bir verilmelidir. Zolgensma ile çocukların sadece bir tedaviye ihtiyacı vardır. Öte yandan, Zolgensma’nın fiyatı önemli ölçüde daha yüksektir. Liste fiyatı tedavi başına 14,5 milyon DKK olarak belirlenmiştir. Ancak Danimarka İlaç Kurumu, çocukların yalnızca bir tedaviye ihtiyacı olduğu için fiyat farkının sekiz ila 15 yıllık bir sürenin ardından dengeleneceğini tahmin ediyor.
SMA Benimle Yürü
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri