*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Büyükşehir Belediyeleri Temsilcileriyle YADES Toplantısı Yapıldı  (Okunma sayısı 324 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Büyükşehir Belediyeleri Temsilcileriyle YADES Toplantısı Yapıldı



Yaşlı Destek Programı (YADES) Büyükşehir Belediyeleri Proje Saha Uygulamalarını Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı 28.05.2021 Tarihinde Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi.

Maderatörlüğünü genel müdür yardımcısı Coşkun GÜRBOĞA’nın yaptığı, paydaş büyükşehir belediyelerin temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’un açılış konuşmasıyla başladı.

Genel Müdürümüz Uzm. Dr. Orhan KOÇ konuşmalarında, yaşlı bireylerin en mutlu ve huzurlu olduğu yerin aile ortamını olduğunu belirtti. Kurum bakımından ziyade gündüzlü hizmetlerin yaygınlaştırılacağını ifade ederek, belediyelerin sosyal belediyecilik kapsamında önemli sorumluluklar taşıdığını, yaşlıların yerinde ve huzurlu bir hayat sürmeleri için çok önemli projelere imza attıklarını dile getirdi. Belediyelerimizin yaşlılara yönelik yürüttükleri koruyucu ve önleyici hizmetleri takdirle karşıladıklarını, Genel Müdürlüğümüzün alandaki bilgi ve tecrübesini paylaşmaktan, YADES gibi önemli projelerle kamu-yerel yönetim işbirliğini artırıcı adımlar atmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Uzm. Dr. Orhan KOÇ konuşmasına devamla; YADES projelerinin uygulanması ile yaşlılarımıza evde bakım hizmetinin kapsamlı, sürdürülebilir hale geldiğini belirterek, Belediyelerin yürüttükleri projelerle ile ilgili paylaşımlar yapmasını, niteliği arttırıcı çalışmaların devam etmesinin önemine dikkat çekti.

YADES 2019 ve 2020 projelerini yürüten; Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon Büyükşehir Belediyelerinden iliği daire başkanları, koordinatör ve sorumluları teker teker söz alarak illerinde gerçekleştirmiş oldukları hizmetlerden örnekler aktardılar.

YADES; Türkiye’de ikamet eden ve hizmete ihtiyaç duyan,  65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekânlarda gerekli olan bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını ve bu hizmetlerin ülke genelinde yaygınlaştırılmasını amaçlayan bir programdır.

YADES Projelerinin yerel yönetimlere sosyal belediyecilik hizmeti ile ilgili farkındalık oluşturduğu değerlendirilmekte olup, yaşlılarımıza kapsamlı ve boylamsal evde bakım ve psiko-sosyal destek hizmeti sağlandığı izlenmiştir. Bu çerçevede Bakanlığımızca finansman desteği sağlanarak başlatılan YADES projelerine ödenek aktarımı sona ermesine rağmen Belediyelerce halen uygulanmaya devam etmekte olduğu görülmektedir.

2016 yılında uygulamaya başlanan YADES Projeleri ile 2020 yılı Projeleri de dâhil olmak üzere 32.846.032 TL finansman desteği sağlanmış olup 16 farklı ilimizde 40 farklı proje ile toplamda 66.726 yaşlı vatandaşımıza evde bakım, psiko-sosyal destek ve kültürel faaliyet hizmetleri sunulmuştur.

aile.gov.tr/eyhgm


ETİKETLER Büyükşehir BelediyeEngelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel MüdürlüğüUzm. Dr. Orhan KoçYaşlı BakımYaşlı Destek Programı