*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: EYHGM Disleksi Farkındalık Haftası’nda e-Panel Gerçekleştirdi  (Okunma sayısı 547 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
EYHGM Disleksi Farkındalık Haftası’nda e-Panel Gerçekleştirdi



Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü 05-11 Ekim Disleksi Farkındalık Haftası ve 8 Ekim Dünya Disleksi Gününde farkındalığı artırmak amaçlı e-Panel gerçekleştirdi.

‘Dünya Disleksi Haftası’ münasebetiyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği tarafından, Çocuk Evleri Sitesi müdürleri ve meslek elemanları ile disleksi alanında çalışan akademisyenler, dernek üyeleri ve ailelerin katılım sağladığı, farkındalık amaçlı, online e-Panel düzenlendi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM online e-Panelin açılış konuşmasında; “Kişinin normal veya üstün zekâ düzeyinde olmasına rağmen okuma, yazma ve dil becerilerinde problem yaşamasına sebep olan özel öğrenme güçlüğü olarak tanımlanan Disleksinin, genellikle okuma bozukluğu şeklinde gözlemlendiğini, bu güçlüğü yaşayan bireylerin çoğunda aynı zamanda dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin de bulunduğunu, Disleksinin kontrol altına alınmasında erken tanılama ve doğru eğitim öğretim yöntemleri uygulamanın büyük önem taşıdığını” belirtti.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı YILDIRIM, erken tanının çocukların akademik hayatlarının olumsuz etkilenmemesi açısından önemli rol oynadığını, çocukların sadece akademik hayatlarının değil, akademik başarısızlık nedeniyle psikososyal gelişimlerinin de bu durumdan olumsuz etkilenebildiğini, erken tanının aile ve öğretmenlerin farkındalığı ile mümkün olduğunu, soruna yaklaşımda okul, aile, psikolog, psikiyatrist ve özel eğitim uzmanının işbirliği önemli ve gerekli görüldüğünü söyledi. YILDIRIM ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Disleksi alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dünya Disleksi Farkındalık Haftası kapsamında, Genel Müdürlüğümüz ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği işbirliğinde 6 Kasım 2019 ‘da, Ankara Ticaret Odası (ATO) Salonunda “Disleksi Farkındalık Sempozyumu” düzenlendiğini kaydeden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM, sempozyuma Genel Müdürlüğümüz, kamu kurumu temsilcileri, akademisyenler, disleksili bireyler ve aileleri ile disleksi alanından çalışan STK’lar katıldığını ifade etti. Genel Müdürlüğümüz tarafından, Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği’ne projeler ve diğer çalışmalarda işbirliğine dair 25.10.2019 tarihli destek yazısı verildiğini ayrıca, Türkiye Disleksi Vakfı ile işbirliği çalışmaları sürdürüldüğünü söyledi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM online gerçekleştirilen e-Panel’in moderatörlüğünü yaptı. Panelde Öğrenme Güçlüğü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atıf TOKAR, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Murat AĞAR, Pamukkale Üniversitesi-Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tamer AYDEMİR, ÖSYM- Engelli Adaylar Daire Başkanı Belma ATAK, Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla CAVKAYTAR söz alarak sunumlarını gerçekleştirdiler. Program karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.

ailevecalisma.gov.tr