*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Ceyda Haluk Levent ile Aynı Sahneyi Paylaşmanın Hayaliyle Yaşıyor  (Okunma sayısı 415 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Görme Engelli Ceyda Haluk Levent ile Aynı Sahneyi Paylaşmanın Hayaliyle Yaşıyor



Denizli’de görme engelli Ceyda Çınar’ın hayatı müzik yaparak değişti. Ceyda, Haluk Levent ile aynı sahneyi paylaşmanın hayaliyle yaşıyor.

Denizli'de yaşayan 16 yaşındaki Ceyda Çınar, görme engelli olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlarda sosyalleşmekte güçlük çeken Çınar, 6 yıl önce Denizli Görme Engelliler İlkokulu'ndaki bir öğretmeni sayesinde gitar ile tanıştı. Notaları öğrendikten sonra yavaş yavaş gitar çalmaya başlayan Çınar'ın içerisindeki müzik sevgisi giderek arttı. Çevresiyle iletişimini müzik sayesinde güçlendiren Çınar, ailesinin de desteğiyle özel gitar kursları alarak kendini geliştirmeyi başardı. Çınar, çeşitli organizasyonlarda sahne alarak şarkılarını söyleme fırsatı buldu.

MÜZİKLE GÖRÜYORUM

Gitarı ile müzik yapmanın hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getiren Çınar, "Müzik ile görme engelliler okulunda tanıştım. Zamanımın büyük bir bölümü müzik ile geçiyor. Gitarımı elime alınca dünyalar benim oluyor. Şarkılarımı söyleyince çok mutlu oluyorum. Şarkı söylerken kendimi çok iyi hissediyorum" dedi. Hayalinin şarkıcı Haluk Levent ile sahneye çıkmak olduğunu belirten görme engelli Çınar, "Hayatımı tamamen müzik üzerine kurmak istiyorum. İleride müzik öğretmenliği okumak ya da konservatuvara gitmek izliyorum. Müzik benim gören gözüm, duyan kulağım. En çok sevdiğim şarkıcı Haluk Levent. O, benim gibi engelli insanlara ve yardıma ihtiyaç duyanlara el uzatıyor. Tanışmayı ve sahneye çıkıp birlikte şarkı söylemeyi çok isterim" diye konuştu.

10.09.2019 - Sabah


Etiketler : kirli dolaştığını gözlemişti ilave olarak tatsız olabiliyordu bu öyle bir noktaya geldi ki onun kağıtlarını büyük bir kırmızı kalemle işaretlemekten kalın çarpılar yapmaktan ve kağıdın üstüne büyük
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri