*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bakan Selçuk Otizmli Müzik Dehası Buğra Çankır’la Görüştü  (Okunma sayısı 726 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bakan Selçuk Otizmli Müzik Dehası Buğra Çankır’la Görüştü



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, müzik dehası otizmli Buğra Çankır’ı Bakanlığımızda ağırladı.

Buğra Çankır’ın; 2004’te literatürde “Absolute Pitch”; Türkçede “mutlak kulak” olarak adlandırılan ve milyonda bir sıklıkla rastlanılan, müzik dehalığı özelliğine sahip olduğu keşfedilmişti. Bir müzik aletinin veya  doğal her türlü sesi, kendi frekanslarında işiterek nota diline dökebilme yeteneği olan bu özelliğiyle; 2004’te California Üniversitesi’nin hazırladığı Absolute Pitch testini bu güne kadar dünya genelinde geçebilen 664 kişiden birisi oldu.

 36 puan üzerinden 23.5 puanın üzeri Mutlak Kulak  olarak kabul edilen testten hem piyano seslerinden, hem de natürel  seslerden  36 üzerinden 36 tam puan almasıyla, dünyanın en iyi müziksel kulaklarından birisine sahip olduğu anlaşılmıştı. 2006 ve 2008 yıllarında Cambridge Üniversitesi Otizm Araştırma Merkezi yararına düzenlenen konsere davet edilen 12 otizmli müzisyenden en küçüğü olarak İngiltere’de West Road Concert Hall ve The Savoy Theatre ‘de sahneye çıktı.

Bakan Selçuk, “Dünya çapında bir değerimizin ABD’de piyano yarışmasında ülkemizi temsil edecek olmasından gurur ve kendisiyle tanışmaktan mutluluk duydum. İnanıyorum ki Buğra; Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak bir ilki daha başaracaktır” dedi.

30.11.2018 - eyh.aile.gov.tr



Etiketler :SEVGİ YOLU SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA KÜLTÜR VE EĞİTİM DERNEĞİ SERÇEÖNÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA DERNEĞİ SELÇUKLU YAŞAM DERNEĞİ SELÇUKLU